فرمول یک ایران – با توجه به آمار ۲۰۱۶ پیرلی، راننده جوان ردبول، مکس ورشتپن توانست رکورد بیشترین تعداد سبقت در طول یک فصل را به نام خود ثبت کند(از سال ۱۹۸۳).
تولید کننده لاستیک فرمول یک، از اعداد مربوط به فصل ۲۰۱۶ گزارشی را تهیه کرده که شامل تعداد سبقت های هر راننده نیز می شود.
ورشتپن که در ابتدا فصل، قبل از انتقالش به ردبول، در چهار مسابقه برای تورو روسو رانندگی کرد، توانست در سبقت گیری به عدد ۷۸ برسد که به گفته پیرلی، بیشترین تعداد از سال ۱۹۸۳ است. ۱۶ سبقت در تورو روسو و ۶۰ سبقت در ردبول به ثبت رسیده است.
ردبول همچنین با ۶۱ سبقت دنیل ریکاردو، ۶۰ سبقت ورشتپن و ۱۵ سبقت دنیل کویات، رکورد بیشترین سبقت تیمی با جمع ۱۳۶ را ثبت کرد.
به طور کلی ۸۶۶ سبقت در این فصل به ثبت رسید که میانگین آن ۴۱٫۲ سبقت در هر مسابقه است و در مقایسه با فصل ۲۰۱۵ که ۵۰۹ سبقت به ثبت رسید، افزایش چشم گیری به نظر می رسد.
مسابقه چین با ۱۲۸ سبقت شلوغ ترین مسابقه از نظر سبقت گیری بوده که لوئیس همیلتون، راننده مرسدس به تنهایی توانست ۱۸ سبقت را به ثبت برساند.
یکی دیگر از آمار خیره کننده سبقت گیری در این فصل متعلق به راننده مک لارن هوندا، فرناندو آلونسو با ثبت ۴۱ سبقت در استارت مسابقه است.
از راننده تیم فراری، سباستین فتل در این فصل فقط یک بار سبقت گرفته شده که آن هم در گرندپری برزیل و سبقت ورشتپن از او بوده است. از روزبرگ و همیلتون نیز چهار و سه بار سبقت گرفته شده است.




فتل بزرگ….
واقعا از فتل یک بار سبقت گرفته شده؟اگه ماشینش ۲۰۱۷ دگرگون شده باشه دیگه هیچ کس نمیتونه سبقت بگیره!
فاز اونایی ک دیس میکنن چیه؟
اونوقت هی بگین همیلتون تو بلژیک شاهکار کرد…
والا اون ریس فتل و رایکونن و فشتپن تو پبچ ۱ عقب افتادن
فرلاین و باتن و ساینز و اریکسن و مگنوسن اوت شدن
سیفتی اومد و حتی ریس وایساد
فقط موندن هالکنبرگ و الونسو ک خیلی راحت بودن اونم تو پیستی ک کلی مستقیمی داره
اونوقت سنگاپور
فقط ساینس و هالکنبرگ تصادف کردن و حتی پرچم زردی هم نبود
و تو پیستی ک سختی سبقت گرفتن توش ب سختی موناکو هست و با اون تراکتور قرمز…
ینی من انقد بدم میاد از این دست آدم های بی منطق….
بهترین راه اینه که خودتو درگیر نکنی فصل تموم شد گذشته دیگه برنمیگرده بذار هر چرتی پرتی میخوان بگن به امید قهرمانی سباستین که بهترین درایور تاریخه
درگیر نمیکنم ولی بدم میاد از آدم بی منطق
چ همکلاسم باش چ ی کاربر اینترنتی
بله، اینم از هنرنمایی SV5 بزرگ. ولی سبقتش از ریکیاردو تو مسابقه آخر و همچنین روزبرگ از همیلتون تو اسپانیا یادم نمیره.
دقیقا علی جان.زنده باد وتل و روزبرگ قهرمان
این ۸۶۶ سبقت کجا بود ما ندیدیم؟ کل مسابقات امسال رو دیدیم نصف این عدد هم سبقت توش نبود. تازه با توجه به اینکه نوشته از همیلتون روزبرگ سه چهار بار سبقت گرفته شده یعنی سبقت هایی که توی استارت ها گرفته شده رو حساب نکردن چون این دو تا تو استارت ها کلی رده از دست دادن خصوصا همیلتون . ۴ رده تو استرالیا از دست داد ۶ رده توی ژاپن یکی اسپانیا ۴ رده توی مونزا از دست داد یکی هم توی کانادا . ایناش رو فعلا یادم بود. از ۳ تا سبقتی که نوشته شده از هیملتون گرفته شده ۲ تاش قطعا رایکونن افسانه ای بوده . ۲ تا سبقت تمیز و بی نظیر یکی توی چین و یکی هم سنگاپور که سبقت سنگاپور به خاطر استراتژی خوب مرسدس و زودتر تعویض لاستیک تونستن رده رو برگردونن
اگه یادت باشه تو استرالیا وتل از همیلتون سبقت گرفت. ورشتپن هم تو انگلیس و برزیل از روزبرگ سبقت گرفت احتمالا اون سبقت همراه با تصادف همیلتون از روزبرگم که فک کنم تو اتریش بود لحاظ شده. ولی از وتل فقط یک بار سبقت گرفتن که اونم به نظرم درست نبود چون ورشتپن فرستاد تو علفا
ملاکشون برا سبقت نگه داشتن یه سبقت تا آخر دوره. البته بازم سبقتا بیشتر میشه رزبرگ فقط تو کانادا ۸ ۹ رده از دست داد.
تو ال لاو اند لوییس اگه کامنتای من ثبت میشدن اسم خودتم ازیادت میرفت (به امیدثبت کامنتم)
جالبه که تو ابوظبی وقتی تو دورهای اخر فتل حمله کرد به وشتپن، صباغ میگفت “ببینیم فتل میتونه یکی از سبقتهایی که وشتپن در طول فصل از او گرفته رو جبران کنه یا نه”
معلوم شد وشتپن فقط یه سبقت از فتل گرفته که اونم تو ابوظبی بدون حرف و حدیث جبران شد