فرمول یک ایران – لوئیس همیلتون قهرمان جهان شش دوره از مسابقات فرمول یک تیم خودش را در مسابقات اکستریم E که بزرگترین مسابقه آفرود خودروهای الکتریکی می باشد، به نام X44 راه اندازی کرد.
همیلتون خودش قرار نیست که رانندگی کند و ترکیب رانندگان اکستریم E، با توجه به قانون اجباری که دارد باید حتما یک مرد و یک زن را در خودش داشته باشد. هنوز رانندگان تیم لوئیس اعلام نشده اند. همیلتون بیان کرد:
این پروژه هیجان انگیز جدید برای من است و لذت بخش خواهد بود که نقش متفاوتی را به جز راننده تیم بودن داشت. چیزی که بیشتر از همه برایم خوشایند است این می باشد که قهرمانی جهان اکستریم E، تنها این نیست که آگاهی بخشی برای برخی از مشکلات حیاتی محیط زیستی که کره زمین را تهدید می کند انجام می دهد بلکه با خیریه های محلی کار می کند تا یک میراث جاودانه ای را برای شکل دادن یک تغییر ایجاد کند.
هر کدام از ما این قدرت را داریم تا تفاوت ایجاد کنیم و این برای من ارزش زیادی دارد که من می توانم از علاقه ام به مسابقه دادن استفاده کنم و آن را با علاقه ای که به کره زمین دارم ترکیب کنم و یک تاثیر مثبتی را داشته باشم. من مشتاقانه منتظر این هستم که تیم در این سری جدید حاضر شود. فکر می کنم که فوق العاده است که ما می توانیم برای بحران آب و هوایی آگاه سازی کنیم.
ظاهرا قرار است که رنگ خودروی تیم لوئیس همیلتون به رنگ بنفشی که روی کاسکتش دارد باشد و فعلا از هیچ سازنده ای به عنوان تامین کننده این تیم نام برده نشده است. الخاندرو اگاگ مدیر عامل و بنیانگذار اکستریم E می گوید:
ما فوق العاده خوشحال هستیم که لوئیس همیلتون و تیمش X44 را در اکستریم E مشاهده می کنیم. به مانند ما، لوئیس فوق العاده به موتوراسپورت علاقمند است اما همینطور این باور مشترک را با ما به اشتراک می گذارد که از طریق ورزش بتواند موضوعات حیاتی به مانند تغییرات آب و هوایی و برابری اقلیمی را برجسته کند.
لوئیس یکی از موفق ترین راننده های تاریخ جهان است و ما فوق العاده منتظریم ببینیم که تیمش X44 تحت رهبری هوشمندانه او روی پیست و خارج از آن چطور عمل می کند.
امیدوارم موفق باشی👍
به به !💜
چرا زدین خبر فرمول یک؟
ولی بازم با این کارایی که میکنه(ماشین میسازه با قیمت 1 و نیم میلیون پوند)باحاله.تبریک👽
فک کنم بعد از بازنشستگی از فرمولیک، تازه زندگیش شروع بشه.😏
ثمرهی پشتکار……👌🏻
ایول بهت مرد.👌🏻
فک کنم تامینکنندهاش، همون مرسدس–بنز باشه.
دیگه بزنیم تو کار اکستریم E!
همیلتون واقعا کمک بزرگی به رشد موتور اسپرت میکنه. هم سلبریتی موتور اسپرته و کارهای مثبت اینچنینی رو در کنار فرمولا انجام میده. X44 ✌️
من نسبت به این سری هیچ شناختی ندارم اما چه قانون بدی اگر اجبار هست که یک راننده باید خانم باشه.
کل این فشار برای بالا بردن یک راننده خانم تو موتور اسپرت به شدت کار مسخره و ناعادلانه ایی هستش.
مگر نه اینکه که راننده های بهتر باید توی نردبان ترقی بالاتر قرار بگیرن؟ اگر همه این افراد برتر مذکر هستن ، پس اجازه بدید همگی مرد باشن و این دقیقا به نفع خود این خانمهای راننده هستش.
خوب به یاد دارم که تعدادی از راننده های مونث که البته تعدادشونم کم نبود مخالف W-Serie بودن چون به نظرشون این دسته بندی نه تنها کمکی به راننده ها نمیکرد، بلکه راه پیشرفتشونو میبنده.اگر کسی قراره پیشرفت کنه باید رقیبش رو شکست بده و اون جایگاه رو “بدست بیاره” نه که بهش اهدا بشه.امثال پیپا مان و دانیشیا پاتریک که توی موتور اسپرت جزو خانمهای موفق به حساب میان از بیس مخالف این ایده بودن یا حتی کلر ویلیامزی که بعدها بخاطر مسائل مالی حرفش رو برگردوند.
درکل این روالی که درباره خانمها داره دنبال میشه توی موتوراسپرت، فقط ژست هست و جنبه پروموت کردن بک سری رو داره و یا با اهداف مالی…نتیجه اش شده ظهور موجودات فوق العاده بی استعدادی مثل تاتیانا کالدرون و کارمن یوردا بین تست درایورهای فرمولا وان.
یک راننده خانم اگر استعداد داشته باشه، فرقی نداره کجا باشه، پیشرفت میکنه مثل تا حدودی پاتریک و البته تو این جدیدا هم چادویک نسبتا اوکی هست.
چقدر بد که با یک ژست مدنی میان گرید گرل هارو حذف میکنن از فرمولا وان، درحالیکه تو یک نظر سنجی دقیقش رو به یاد ندارم اما ۷۰-۸۰٪ مخالف این ممنوعیت بودن و شغلشونو دوست داشتن، به چه علت؟ که اینکار استفاده ابزاری از جنسیت هست و بلاه بلاه بلاه…۲ سال بعدش سری ایی درست میشه که با استفاده ابزاری از جنسیت، تو همون ورزش، یک خانم باید راننده تیم باشه…مضحکه.
“اگر کسی قراره پیشرفت کنه باید رقیبش رو شکست بده و اون جایگاه رو بدست بیاره”
با این بخش از کلام شما کاملا موافقم اما یه موضوعی این وسط وجود داره:
موتور اسپرت رشتهای هست که انقدر حضور آقایان در اون پررنگ هست که عملا فضای زیادی برای بانوان و دیده شدن استعدادشون وجود نداره. این برگرفته از نگرشی هست که همین حالا هم توی جوامع عقب افتاده فرهنگی دیده میشه: خانم ها که راننده نیستن! چنین نگرشی همواره مسیر پیشرفت خانم ها رو محدود میکنه.
چیزی که میتونه به از بین بردن این نگرش کمک کنه فضا دادن به خانم هاست. من قبول دارم که WSeries شاید یک جنبه منفی هم داره در ابتدا… اما این نگرش که خانم ها راننده نیستن رو به مرور از بین میبره. وقتی جامعه آماده پذیرش حقیقت شد، امکان حضور خانم ها در سطح بالاترین رقابت ها امکان پذیر میشه.
صرفا جهت درک بهتر این موضوع یادآوری میکنم مطلبی در همین سایت در مورد حضور بانوان در فرمول یک رو که توی اون مطلب من استقبال کردم از این موضوع و کلی منفی خوردم…! بر خلاف خیلی از اوقات که منفی خوردن اشکالی نداره و ناشی از تفاوت سلیقه اس، این منفی خوردن حقایق تلخی رو بازگو میکرد.
من مطلبی که شما نوشتین رو بخاطر ندارم اما اگر حمایت از حق اضافه ایی برای خانم ها بوده، حقیقتا منم یکی از کسانی میشدم که دیسلایک میدادم و به هیچ وجه اینو نشونه مشکلم با خانمها نمیدونم.بعکس این ارزش دادن بهشون هست که اگر قراره جایگاهی قرار بگیرن باید بهتر از رقیبشون باشن، حالا چه این رقیب مونث باشه و چه مذکر.
اتفاقا این نگرش که سری جداگانه براشون ساخته بشه یا بزور قانون بشوننن توی یک ماشین، این توهین آمیزه و ترجمه اینکه “شما تو حالت عادی توان رقابت ندارید، باید کمک اضافه بشه بهتون”…بنظرم این نگرشی هست که توهین آمیزه و فرق نداره کجای دنیا و چه جامعه ایی اینطور نگاه میکنه، هر جا که هست غلطه.
خروجی فعلی W-Serie هم تا بحال مشخص بوده.چدویک یه راننده ثابت شده بود قبل این رقابتها، با این سری به جایی معرفی نشده اما بقیه گرید و مقام آوران وضعیتشون بعد اتمام فصل نشون دهنده حقیقت کیفیت این رقابتهاست.
خیر دوست من، چیزی که شما میگید مربوط به رانندگی خیابانی خانمهاست و البته مختص ایران و جوامع جهان سومی نیست، کل دنیا رانندگی خانمها هر از گاهی مایه تمسخر قرار گرفته.درست کردن این باگ فرهنگی مربوط به همون رانندگی شهری هست.
چیزی که ما صحبت میکنیم ازش، موتور اسپرته و حقیقتا تا بحال بیاد ندارم راننده خانم مطرحی مصاحبه ایی کرده باشه و بگه بلاک بیشتری سر راهش بوده تو این ورزش نسبت به آقایان…واقعیت اینه که تا بحال اگر چیزی از جنبه جنسیتی به یک راننده خانم توی موتور اسپرت رسیده باشه، حمایت بیشتر بوده تا موانع بیشتر.
من مطلبی ننوشتم. دیدگاهم رو در اون مطلب گفتم.
نکته اینجاست که من در مورد دلسوزی حرف نمیزنم.
در مورد دیده نشدن حرف میزنم.
هر دو، اصل دیدگاهمون یکیه. ولی موضوعات مرتبط به دیدگاه رو متفاوت میبینیم.
اگر یک روز “عدالت” در موتور اسپرت به خوبی لحاظ شد من هم موافقم که W-Series با این نیت که خانم ها هم دیده بشن نباشه. ولی به عنوان یه رشته که صرفا خانم ها توش باشن (نه به نیت دیده شدن) مشکلی با موجودیتش ندارم.
شاید حرف شما درست باشه اما بنظر من ته این قضیه، مخصوصا در رابطه با رقابتهای مختص خانمها، فقط به ضرر خودشونه.
این به نوعی پذیرفتن اینه که خانمها در حد رقابت مستقیم با آقایون نیستن تو این رشته.چیزی که توی فوتبال طی شد…ته این داستان بنظرم نمیشه رسیدن خانمها به فرمولا وان، همونطور که تخصیص باشگاه فوتبال خانمها، رقابتهای بین المللی مخصوصشون نهایتا این نشد که توی جام جهانی نصف بازیکنان خانم باشن، تهش یک سری از پایه تا بالاترین رده مخصوص جنسیتشون شد.
شاید توی فوتبال و تنیس این موضوع به لحاظ فیزیکی توجیه پذیر بود اما توی موتور اسپرت، بلاک فیزیکی به اون صورت نیست که بخوان این مسیر جداگانه رو برن و این دغدغه اصلی خانمهای مطرح موتور اسپرت بود در مخالفت با این رقابتها.به نظرشون این شروع یک مسیری هست که خانمهارو از رسیدن به جایگاه های بالاتر فقط دورتر میکنه.
در نهایت زمان نشون میده که دختران جوانی که پی موتوراسپرت هستن، با موفقیت توی W serie به دنیا معرفی میشن یا F3.
درسته. صحبت شما هم ممکنه اتفاق بیافته. الان شاید نشه پیشبینی داشت که دقیقا چی پیش میاد. در کل امیدوارم اتفاق مثبتی رو شاهد باشیم.
دمت گرم لوئیس امیدوارم بدرخشی همراه تیمت❤