سردرگمی تیمهای فرمول یک در تست پیش فصل بارسلونا، همگان را متعجب کرده است. پدیدهای آیرودینامیکی به نام Porpoising (پورپویزینگ) است. ولی این پدیده چیست و چه مشکلاتی را ممکن است برای تیمها به وجود آورد.
ابتدا به معنی کلمه Porpoisiong (پورپویزینیگ) میپردازیم و این پدیده را تشریح میکنیم. در ادامه مقاله همراه ما باشید.
معنی کلمه Porpoising (پورپویزینگ)
در معنی لغوی اگر به هر دیکشنری معتبری رجوع کنید، به گراز دریایی اطلاع میشود. ولی در یک معنی دیگر، این کلمه در رابطه به طریقه شنا کردن یک حیوان نیز گفته میشود. یعنی به سطح آمدن و با یک شیرجه به سمت پایین و زیر آب رفتن گویند. مثال بهتر، نحوه شنا کردن دلفینها، نهنگها و موجودات دیگر است که به سطح آب میآیند، نفس میگیرند و سپس به اعماق آب شیرجه میزنند.
این پدیده در طبیعت به کرات و به تعداد زیاد در موجودات مختلف دیده میشود ولی چه ربطی به فرمول یک دارد.
آلپین A522
پدیده Porpoising یا موج سواری
داستان به وجود آمدن این پدیده در فرمول یک به دوران استفاده از تونل ونتوری و پدیده Groung Effect یا تاثیر زمین در دهه 70 میلادی بر میگردد. زمانی که تیم لوتوس با معرفی Lotus 78 به وسیله یک دامن فلزی قابل تنظیم، تاثیر کشش و چسبندگی بیشتر ماشین به آسفالت را افزایش نمود.
در آن زمان چون این اتفاق، یک رویداد تازه و بدون هیچ پس زمینه فنی روی داده بود، تاثیرات پدیدههای دیگر چندان معلوم نبود. کم کم در طی فصل تیمهای دیگر که نیز به سراغ استفاده و کپی کردن ایده لوتوس رفتند، متوجه یک پدیده عجیب و غیر منتظره شدند. آن پدیده را Porpoising نام نهادند.
اتفاقی که برای تیمهای فرمول یک در آن زمان غیر منتظره بود، آن بود که ماشین زمانی که در یک مستقیمی قرار میگیرد و بعد از گذراندن مسافتی که به بیشینه سرعت خود میرسد، دچار یک حرکتی بالا و پایین مستمر میگردد. یعنی وقتی که هوا از درون تونل ونتوری عبور میکند، با بالا رفتن سرعت ماشین و به بیشینه رسیدن آن، سرعت داخل تونل نیز افزایش یافته و ماشین به زمین میچسبد.
ولی در همین موقع به دلیل ایجاد شدن یک خلا نسبی یا همان واماندگی، ماشین چسبندگی آیرودینامیکی خود را از دست میدهد و به دلیل از دست دادن این چسبندگی سیستم تعلیق بالا میآید، سپس در کسری از ثانیه، چون ماشین در حال سرعت است و دارد مسافتی را طی میکند، دوباره چسبندگی افزایش مییابد و ماشین به سمت پایین کشیده میشود. این پدیده مکرر و متناوب پشت سر هم اتفاق میافتد.
در حال حاضر این پدیده برای تیمهای فرمول یک اتفاق میافتد. البته که تیمهای امروزی از این تاثیر باخبر بودهاند ولی فکر میکردند که این پدیده را کنترل کردهاند و ماشینهای امروزی به آن دچار نمیشوند.
در آن زمان تیمها چون سیستم تعلیق بسیار مدرنی نداشتند، کمی جلوی افزایش این پدیده را میگرفتند و همچنین بعضی از تیمها راههای خلاقانهای پیدا کرده بودند. چون قوانین آن موقع چندان سفت و سخت مثل زمان کنونی نبود، تیمها قادر به ایجاد سوراخهایی در قسمتهایی از دامن فلزی برای کنترل این پدیده انجام میدادند. که با ایجاد جریانات هوا از مناطق مختلف باعث کنترل هر چه بیشتر آن میشدند.
در حال حاضر این پدیده تشدید شده است چون ماشینهای حال حاضر با پیشرفت روز افزون فنآوری و بالاتر رفتن دانش آیرودینامیک تیمها، میزان تولید نیروی رو به پایین یا دانفورس بیشتر شده است.
ماشین مرسدس W13
نظرات در مورد پدیده موج سواری
اکنون تمامی تیمهای فرمول یک با این پدیده کم و بیش دست به گریبان هستند ولی چرا این مساله کمی نگران کننده است. بهتر است نظرات برخی از افراد را بخوانیم.
متیا بینوتو مدیر تیم اسکودریا فراری میگوید:
هرکسی که این مشکل را زودتر برطرف کند، دست بالا را در رقابت قهرمانی فرمول یک خواهد داشت.
ولی چرا متیا بینوتو چنین اضهار نظری میکند.
کارلس ساینر راننده تیم فراری میافزاید:
این پدیده اذیت کننده است، بخصوص که در زمان رانندگی کمی راننده را دچار مشکل میکند. همچنین این پدیده در کل فصل، به یک بحث داغ تبدیل خواهد شد.
الکس آلبون راننده تیم ویلیامز میگوید:
چندان بر روی زمانگیری هر دور پیست، تاثیر خاصی نمیگذارد. این در صورتی است که به کف خودرو آسیبی وارد نشود. کنترل ماشین در انتهای مستقیمی کمی چالش برانگیز است، البته خود این موضوع جهت ورود به پیچ باعث ایجاد هیجان برای راننده میشود. چون ماشین قابل پیش بینی نیست.
جورج راسل راننده تیم مرسدس نیز میگوید:
از نظر ایمنی کمی نگران کننده است، ولی میدانم که آدمهای باهوشی در این رقابتها حضور دارند که مشکل را به روشی حل خواهند کرد. ما در حال تست بعضی از ایدهها هستیم که اینجا و آنجا از دیگر تیمها میبینیم. امیدوارم سریعا به یک راه حل دست پیدا کنیم.
چارلز لکلرک ، فراری 2022
مشکلات این پدیده
همانطور که متیا بینوتو در بالا اشاره کرد، هر تیمی که مشکل اصلی را برطرف کند دست بالا را خواهد داشت. در واقع به دو نوع مشکل تا این جای کار میتوان اشاره کرد.
در عکس بالا از ماشین فراری به رانندگی چارلز لکلرک میبینیم که جلوی چرخ عقب، کف ماشین به آسفالت نزدیک شده است. یعنی فاصله خیلی کمی بین کف ماشین و آسفالت وجود دارد. در اینجا شما حتما با آسیب کف ماشین روبرو خواهید شد. البته بستگی به نوع پیست و میزان دست اندازهای آسفالت آن پیست هم دارد.
چهار تیم فرمول یک تا الان یعنی هاس، ویلیامز، استون مارتین و آلپین با مشکل از بین رفتن بخشی از کف ماشین مواجه شدهاند. به دلیل اینکه این پدیده باعث ضربه خوردن پیاپی کف ماشین به آسفالت پیست میشود. در تست بارسلونا باعث ایجاد خطهای متناوب و دست اندازهای کوچک در انتهای مستقیمی اصلی شده بود.
ولی چرا از بین رفتن بخشی از کف ماشین، آنقدر نگران کننده است که متیا بینوتو عنوان میکند که تیم قهرمان را مشخص خواهد کرد. چون اگر شما بخش عقبی که همان قسمت جلوی چرخ عقب است را از دست بدهید، در مستقیمیها دچار مشکل نمیشوید، بلکه زمانیکه میخواهید وارد پیچ شوید و از پیچ خارج شوید، به دلیل نداشتن بخش مورد نظر کف ماشین، خودرو شما پدیده اثر زمین را انجام نمیدهد یا دچار اخلال میشود که باعث برهم خوردن تعادل ماشین میگردد و راننده نیز نمیتواند ماشین را کنترل کند و شما از تله شنی سر در میآورید و از مسیر ایده آل خارج میشوید.
دومین مشکل استفاده بیش از حد و متناوب از سیستم تعلیق عقب است. یعنی ماشینها بیشتر از قطعات سیستم تعلیق نظیر فنر و متعلقات آن استفاده خواهند کرد. چون باعث خستگی بیشتر قطعات و استهلاک بالای آنان میگردد.
نتیجه گیری
اکنون تیمها در حال بررسی تنظیمهای خود هستند. چون شما میتوانید با کمی عوض کردن تنظیمات ماشین، این پدیده را کاهش یا افزایش دهید. ولی نکته مهم این است که افزایش ارتفاع سیستم تعلیق، باعث کم شدن تاثیر زمین میشود و این موضوع کارکرد ماشین را دچار اختلال میکند.
در واقع میتوان گفت که ضد اثر زمین عمل میکند. برای همین تیمها در حال دستیابی به یک تنظیم نسبتا ایدهآل هستند تا بتوانند بعد از دستیابی به آن، با راه حل جدیدی که برای کاهش این پدیده از طریق دستکاری آیرودینامیکی بدست خواهند آورد، تقریبا این پدیده را خنثی کنند و از بین ببرند.
تا تست بحرین باید صبر کنیم و منتظر بمانیم تا ببینیم نتیجه تفکر و ایده پردازیهای افراد باهوش فرمول یک چه خواهد بود.
ممنون که همراه ما بودید.
جالبه باید دید تیم های بزرگ تا تست بحرین چه فکری میکنن برای این موضوع… تیم هایی که از لحاظ آیرودینامیکی همیشه برتر بودن فکر نکنم به مشکل برخورد کنن
به ظاهر خیلی روش های زیادی واسه حل مشکل وجود داره .مثل باز طراحی مسیر عبور هوا از تونل ونتوری ،کشیده و کم ارتفاع کردن بال جلو ،پر تراکم و ضخیم کردن بخش میانی کف خودرو ،ارتفاع دادن به بخش هایی که ممکنه آسیب ببینن ،بیشتر کردن هوای عبوری از روی بدنه ،شیب دار کردن کف خودرو ،ولی در واقع هیچ کدوم از اینا امکان پذیر نیست چون تغییر هر کدوم یه باز طراهی واسه کل ماشین میخواد 😅🤦🏻♂️
لطفا پروفایلت رو عوض کن
میدونم به خودت مربوطه ولی خیلی توهین آمیزه
این از دست دادن گراند افکت بر خاطر از دست دادن بخشی از سینی کف خودرو(الزاما تیکه گنده ای نیاز نیست کنده بشه) خیلی خیلی موضوع خطرناکی هست که سابقه هم داره توی همون دهه ۷۰-۸۰
خلاصه ش این میشه که راننده توی ۳۰ دور قبلی پیچ فلان با ۲۱۰ کیلومتر سرعت رد می کرده، الان توی کفی بخشی از سینی کف از دست رفته و گراند افکت از دست داده و اگه با همون ۲۱۰ کیلومتر سرعت وارد پیچ بشه فاجعه رخ میده! (یکی از دلایل ممنوع کردن گراند افکت هم همین بوده)
سوای این ارتعاشی که ماشین میکنه هم سازه موتور و شاسی و کل خودرو در دراز مدت اسیب وارد میکنه و عمر قطعات کم میکنه.
سلام به همه دوستان هموطن و فرمول یکیم،دلم بعد از این مدت طولانی برای همه تون تنگ شده بود..خدارو شکر که زنده موندیم و دوباره تونستیم از خواندن کامنت های همه تون لذت ببریم.
نظر شخصی منم اینه که واقعا نتیجه اون همه برنامه ریزی و تغییر و تدوین شاسی و قوانین و فلان و فلان برای نزدیک شدن تیم ها به اون هم با اون همه نابغه ای که فرمول۱ ازشون کمک گرفت این شاسی با این حالت بالا و پایین پریدن مزخرف مسخره شد؟؟ این خودش یک مشکل اساسی که شاید بعضی تیمها بتونن به طور تقریبی یا کامل حلش کنند اما احتمالا تیمهای پایین جدول در حل کردنش به مشکل خواهند خورد و همین باعث ایجاد دست انداز در مسیرهای حساس ترمز گیری و وسط مسیرهای مستقیم چی میشه و از همه مهمتر برای راننده های خود اون تیم ها ممکنه فاجعه آفرین بشه پ یک دهه۸۰ دیگه رو در افتادن اتفاقات غم انگیز و رقم بزنه
این واقعا شبیه یک جوک مسخره ست. به نظرم با توجه به طراحی شکل شاسی و سنگین تر شدن وزن کلی ماشین ها ،رسیدن به تنظیماتی که این اثر رو کاملا خنثی کنه تقریبا ممکن نیست .حالا در بحرین باید ببینیم قراره کدوم تیم معجزه کنه و این اثر و کاملا خنثی کنه که به نظرم اگه حتی این مشکل به شکل خیلی خیلی کمی هم باقی بمونه بازهم میتونه در انتهای مستقیمی ها و مخصوصا نقاط ترمز گیری واقعا خطر آفرین باشه اتفاقی که برای لویس افتاد متاسفانه و این به نظرم واقعا یک تغییر سبک شکست خورده توسط فرمول۱ بود.
بدون شک بزرگترین چالش
تیم ها همین موضوع موج سواری هست .
عدم چسبندگی کافی
مشکل در ترمز گیری انتها کفی
لاستیک خوری بیش از حد
فشار بیش از اندازه به پاوریونیت
این گزینها از چندین وچند مشکل پیش اومده از این اثر ایرودینامیکی هست.
بینوتو بدون شک حرف صحیح رو زده.
خیلی از تیم ها توی تست روز دومشون شروع به ایجاد تغییرات برای رفع این مشکل کردن که از جمله اون ها میشه به تغییر و کم کردن قسمت انتهایی سینی های کناری یا تغییر در تعلیق عقب اشاره کرد ولی باید دید که کدوم تیم زودتر به نتیجه میرسه. چیزی که مشخصه همه تیم ها به طریقی با این مشکل دارن دست و پنجه نرم میکنن ولی برای تیم هایی مثل هاس ، فراری ، استون مارتین ، آلفارومئو این مشکل بیشتر بوده
این مشکل خودش رو توی پیچ های پر سرعت نشون میده.
یعنی این که توی پیچی مثل 130R کافیه تا خودرو دوچار نوسان پورپوزینگ بشه.
قرار بر این بود که تیم ها بتونن این مشکل رو هم حل بکنند. اگه نتونن همچین چیزی رو رفع بکنند، توی پیچ های پر سرعت کار رو خطر ناک کردند و جان راننده و بقیه در خطره . امیدوارم که این مشکل رو با هر شیوه ای که هست رفعش بکنند.
اضافه کنم اروژ …. فکر کنید با 300 کیلومتر توی اوروژ و بالای تپه و نیروی گرانش منفی که ایجاد میشه و کف خودرو رو بالا میکشه میتونه چه فاجعه ای رو رقم بزنه .
وااااییی عجب نکته ای رو اشاره کردی،مهیار عروج با این وضعیت فاجعه آفرین میشه😬😶
دقیقا روز اول ک این پدیده رو دیدم مغزم سراغ اروژ رفت
دمت گرم
“هرکسی که این مشکل را زودتر برطرف کند، دست بالا را در رقابت قهرمانی فرمول یک خواهد داشت”
خب این حرف های بینوتو قطعا جای فکر داره و ممکنه این پدیده باعث بشه همون اتفاقی بیوفته که همه کم و بیش انتظار افتادنش رو داشتیم یعنی “انقلاب” یعنی بازگشت یه تیم به اوج و تضعیف یه تیم قدرتمند
هر چند هنوز هیچ چیز مشخص نیست ولی دلیل اینکه ما باز هم مدعیان سابق رو جزوه کاندیدای قهرمانی این فصل میدونیم احتمالا داشتن مهندس ها و مکانیکای بهتره که باعث میشه احتمال موندن این تیم ها در یه لول خوب بالاتر باشه ولی یه فکر ! یه جرقه ممکنه همه چیز رو تغییر بده
درباره ی این پدیده هم باید گفت یه اتفاق پیش بینی شده و در عین حال غیر قابل پیش بینی هست پیش بینی شده از این لحاظ که تیم ها از تاثیرات و جزئیات این پدیده اگاه بودن و غیر قابل پیش بینی از این لحاظ که فکر میکردن راه حل هایی که براش در نظر دارند جوابگو هستند !
نکته بعدی هم اینه که فیا سعی داشت که در این انقلاب ماشین ها با حداکثر ایمنی و حداکثر جذابیت به پیست بیان تا بیشترین رقابت ممکن رو داشته باشند
جذابیت این ماشین ها فوق العادست ولی اونقدر نه که فیا این انقلاب رو براش رقم بزنه در بحث ایمنی هم کم شدن دید راننده و پدیده ی پورپوزینگ خودنمایی میکنه و هنوز ماشین ها تو پیست نرفتند که درباره ی نکته ی سوم یعنی رقابت بشه نظری داد و همه ی اینها نشون میده فیا اونقدری که باید نتونسته به هدف اصلی خودش از این “انقلاب” برسه
دوست دارم ویلیامز اون تیمی باشه که جرقه رو پیدا میکنه تا رقابت همه جانبه و برابر:))) راسل و لطیفی رو ببینیم. همیلتون هم احتمالا هر مسابقه تو شکم آلبون باشه با توجه به سوابقشون.
امیر علی، به نکته جالبی راجع به همیلتون و آلبون اشاره کردی😂🙌
سخت شد که.
خطرات ایمنی مختلفی ممکنه ایجاد بشه اگه این اتفاق بیافته و کف آسیب ببینه… مثلا دو تا ماشین با هم وارد یک پیچ سرعت بالا بشن و کف ماشینی که داخل پیچه آسیب دیده باشه!
جدای اون راننده هم اذیت می کنه یک مقدار بنظرم. به غیر از اون این کم و زیاد شدن دانفورس و… تو پیچ ها نمی تونه اذیت کنه؟ چون همون طور که اینجا نوشته این پدیده با کم و زیاد شدن دانفورس همراهه که مثلا تو کاپس یا اوروژ دردسر ساز نمیشه؟ کلا پدیده خطرناکی به نظر میاد… صحبت های متیا بینوتو هم که کاملا گویاست.
دقیقا یکی از مشکلات ممنوع کردن گراند افکت توی اوایل دهه ۸۰ همین خطرات بوده و چندبار راننده ها تصادف سرعت بالا شدید داشتن.
یه سوال داشتم، اگر نتونن این رو درست کنن و قوانین جدید هم خوب عمل نکنه چی میشه؟
فکر میکنم خودرو های ایندی از گراند افکت استفاده میکنن، احتمالا با دان فورس کمتر!
یه احتمال که قبلا توی منابع خارجی خونده بودم اینه فیا محدودیت بیشتر میذاره و در انتها ماشین های فرمول یک شبیه ماشین های ایندی میشن (اگه بنا بر استفاده از گراند افکت باشه همچنان)
(ایندی منظورم همون مسابقاتی هست که گروژان ۲ فصله شرکت میکنه نمیدونم فارسی چطور باید نوشته بشه)
اگه کار خیلی خطرناک بشه و امنیت مسابقات بره زیر سوال یه جلسه میزارن با تیم ها و یه راه حل عمومی و ساده رو برای همه ازاد میکنن مثل سیستم تعلیق هیدرولیکی یا …
اوضاع وقتی نیروی ترمز در انتها یک کفی بلند اضافه بشه بدتر میشه . در مستقیمی چون تقریبا ماشین با یک سرعت ثابت حرکت میکنه ، نیرو های وارد شده در یک توازن نسبی هستند . حالا تصور کنید شما ترمز کنید و انتها ماشین هم تغییر ارتفاع بده . خلاصه امیدوارم ختم به بخیر بشه .
یک راهش تغییر قطر داخلی تونل ونتوری و افزایش آن در قسمت عقبی است . چون اثر ونتوری دقیقا مثل همون اصل برنولی خودمون هست و با کاهش قطر آن سرعت حرکت شاره بیشتر و دانفورس هم افزایش خواهد یافت . با افزایش دانفورس نوسانات انتها هم کمتر میشه .
طرح پیچیده ای نمیگم ولی کاملا قانونی و عملیه دو سر تونل ونتوری رو با یه باله سر تا سری به هم وصل کنن و همون باله یه پایه باشه برای یه باله زاویه دار روش اون باله هم افقی باشه به صورت سر تا سری جوری که هوا رو به عقب بالا هدایت کنه
با ایجاد یه موج هوا و فشرده کردن جريان هوا در قسمت داخلی این اتفاق از بین میره
دقیقا علت ایجاد نشدن خلا توی موتور توربو جت جنگنده ها فشرده کردن هواست وقتی هوا فشرده میشه اتفاقی دلش میخواد جريان پیدا کنه این یه قانون توی سيالاته
از نظر قانونی من اطلاعی ندارم ولی این شیوه به شدت مقاومت هوا و درگ رو زیاد می کنه . تونل ونتوری تا حد ممکن مثل لوله های اگزوز باید فاقد پیچ و خم باشه و گرنه در غیر این صورت میزان فشار و سرعت شاره در اون نوسان زیادی خواهد داشت .
راه حلی بود که زود میتونستن ازش جواب بگیرن
از من بپرسن هزار سال با طرح تونل ونتوری بزرگ موافقت نمیکردم
گرندپری امریکا رو خدا بخیر کنه با اون دست انداز هاش !
من بعضی از عکس ها رو دیدیم کف انتها ماشین خیلی پایین بوده . به خصوص در فراری . این جوری یه بار رو کرب ها بره کف که نه کل شاسی رو از بالانس درمیاره
فک نکنم این مشکل به همین راحتی ها قابل حل باشه و احتمال میدم دوباره قوانینی برای کف خودرو برای حل این مشکل وضع کنن. حالت بسیار خطرناکی به نظر می رسه بخصوص در پیچ های سرعت بالا یک آن ایجاد خلا زیر ماشین کنترل ماشین از بین می ره.
الان مکلارن که سیستم تعلیقشو بر عکس تیمای دیگه طراحی کرده چقدر با این مشکل دست و پنجه نرم میکنه؟!!
سلام.
به نظر اگر فرکانس نوسان طبیعی فنر بندی و اثر ونتوری با هم یکی بشن و همزمان روی دست اندازی قرار بگیرن که فشار ماکزیممش به شاسی و فنر بندی در یک جهت باشه فقط باید خدا رحم کنه. البته حتما تیم ها با توجه به اشنایی قبلی با این پدیده تلاش مفیدی خواهند داشت.
اگر اشتباه نکنم مرسدس و ردبول این مشکل رو نداشتن .درسته؟
اره برای منم سوال شد ندیدم مرسدس وردبول این مشکلو داشته باشن ولی فراری واستون داشتن.
مرسدس و ردبول هم این مشکل دارن و فقط مکلارن از بقیه کمتر بالا پایین میشه ولی اونم مشکل داره
مرسدس که به اندازه فراری مشکل موجی شدن رو داره ولی برای ردبول به مراتب کمتره
مکلارن هم تونسته راه حلی پیدا کنه و هیچ مشکلی نداره
روزنامه ایتالیایی لا گاتزتا دلو اسپورت پس از پایان اولین جلسه تست پیش فصل در پیست کاتالونیا در بارسلونا، در مورد واحد نیروگاه جدید فراری گزارش می دهد.
شایعات از پیشرفت بزرگی در ICE (موتور احتراق داخلی)، همراه با یک قطعه هیبریدی فوقالعاده تکاملیافته، صحبت میکنند تا قدرت کلی را تولید کند که اکنون در حد مرسدس و هوندا خواهد بود.
La Gazzetta dello Sport تایید کرد که اسکودریا فراری و مک لارن تیم هایی بودند که در سه روز اول آزمایش در بارسلونا بیشترین تاثیر را داشتند . در مک لارن، روزنامه ایتالیایی نوشت که آنها بلافاصله در طول آزمایشات تنظیمات مناسب را پیدا کردند و هیچ مشکلی در قابلیت اطمینان نداشتند. گفته می شود که کف مک لارن در بهره برداری از اثر زمین بهترین عملکرد را دارد، به طوری که مشکل گراز دریایی (که بسیاری از تیم ها دارند) فقط جزئی بود.رسانه های ایتالیایی چیز زیادی در مورد سایر تیم ها ننوشته اند، به جز نقطه ضعف آلپاین که به نظر می رسد همچنان PU است، استون مارتین فوق العاده سریع به نظر نمی رسد و به نظر می رسد مشکل ناپایداری آیرودینامیکی آشکاری دارد، آلفا تاوری می تواند شگفتی مثبت در بحرین باشد.
پایان اولین جلسه تست پیش فصل در پیست کاتالونیا در بارسلونا، در مورد واحد نیروگاه جدید فراری
شایعات از پیشرفت بزرگی در ICE (موتور احتراق داخلی)، همراه با یک قطعه هیبریدی فوقالعاده تکاملیافته، صحبت میکنند تا قدرت کلی را تولید کند که اکنون در حد مرسدس و هوندا خواهد بود.
La Gazzetta dello Sport تایید کرد که اسکودریا فراری و مک لارن تیم هایی بودند که در سه روز اول آزمایش در بارسلونا بیشترین تاثیر را داشتند . در مک لارن، روزنامه ایتالیایی نوشت که آنها بلافاصله در طول آزمایشات تنظیمات مناسب را پیدا کردند و هیچ مشکلی در قابلیت اطمینان نداشتند. گفته می شود که کف مک لارن در بهره برداری از اثر زمین بهترین عملکرد را دارد، به طوری که مشکل گراز دریایی (که بسیاری از تیم ها دارند) فقط جزئی ، به جز نقطه ضعف آلپاین که به نظر می رسد همچنان PU است، استون مارتین فوق العاده سریع به نظر نمی رسد و به نظر می رسد مشکل ناپایداری آیرودینامیکی آشکاری دارد، آلفا تاوری می تواند شگفتی مثبت در بحرین باشد
اینو روزنامه ایتالیایی نوشته .
امیدوارم درست باشه و ما مکلارنی ها قهرمانی تیممون رو ببینیم
امیدوارم این مشکل باعث نشه یه راننده با نیروی ۵۱جی بخوره تو دیوار!
خصوصا تو موناکو و باکو که خیلی خطرناکه
پدیده ی بسیار بسیار نادری نیست ولی خطرناکه در 2014 هم بعد گرندپري اسپا يک همچین صحبت هایی شد که ماشین ها کمی چسبندگی شان را از دست داده اند ( ریکیاردو ) ولی همه چیز با گذشت زمان درست شد بدون هیچ سر و صدایی البته به نظرم در پیچ های پیست های خیابانی که به داونفورس بالاتری نیاز دارند داستان خواهد شد و خطرناک خواهد بود در حد بسیار زیاد
امید دارم که شرایط درست بشود چون به برخی از رانندگان خصوصا رانندگان تهاجمی نمیشود چندان مطمئن بود
برخی از رانندگان غیر تهاجمی هم خطر برایشان وجود دارد مثل جناب مازاسپین و استاد مالدونادو
فراری : کف جدید راه حلی سریع برای کاهش گراز دریایی است
فراری سخت تلاش کرد مشکل گراز دریایی را حل کند، یعنی اثر جهشی خودروهای تک سرنشین که با افزایش سرعت از یک خط مستقیم منشأ میگیرد. این مشکل صبح روز دوم در خودروی فراری ظاهر شد، زیرا رانندگان سرعت خود را افزایش دادند، اما با تغییراتی که در کفپوش و چیدمان ایجاد شد، به تدریج بهبود یافت، اما برای حل قطعی نیاز به بررسی کفپوش است. این پدیده کم و بیش همه تیم ها را تحت تاثیر قرار داده است و این به تکنسین ها بستگی دارد که بهترین راه حل را برای فصلی که در شرف شروع است پیدا کنند. روز دوم ماتیا بینوتو، گفت که این موضوع دست کم گرفته شده است اما در مارانلو آنها اقدامات متقابل لازم را برای رفع مشکل آیرودینامیکی انجام داده اند که در تونل باد قابل حل نیست. جهش خودروهای اثر زمینی میراث دهه 80 است که اکنون تکرار می شود، پس از اینکه کف 50 میلی متری از خودروهای فرمول 1 برداشته شد و خودروها به آسفالت بازگشتند و به دنبال حداقل ارتفاع از سطح زمین برای تولید حداکثر هستند. بار آیرودینامیکی در کانال های ونتوریژان کلود میژو، آیرودینامیست رنو، تیرل و فراری، دوران پرخروش خودروهای بال را گذرانده است، و گراز دریایی را به خوبی به یاد میآورد: «آیرودینامیست فرانسوی توضیح میدهد که مشکل ماهیت آیرودینامیک است، زیرا توسط ویژگیهای الاستیک خودرو ایجاد میشود. جریانی که بر اثربخشی تعلیق تأثیر می گذارد. نیازی به عمل در راه اندازی سیستم تعلیق نیست، زیرا نیروهای ثابت به مربع سرعت افزایش می یابد و رانش عمودی بسیار بیشتر از ظرفیت فراخوان فنر است. سیستم تعلیق را نمی توان سفت کرد زیرا در حال حاضر بسیار سخت هستند، بنابراین شما باید روی آیرودینامیک کف کار کنید. چرا مشکل فقط در روز دوم آزمایش ایجاد شد؟ پاسخ کاملاً ساده است: تحقیقات آیرودینامیکی به قوانین بسیار سختگیرانه ای محدود می شود که کار در تونل باد را محدود می کند. سرعت دمش هوا حداکثر 50 متر بر ثانیه است، یعنی سرعت 180 کیلومتر در ساعت. این مقدار بسیار کم است که نمی تواند باعث ایجاد گراز دریایی در تونل باد شود، بنابراین این پدیده به طور کامل خود را نشان نداده است. بنابراین، راهحل از شبیهسازی به CFD منتقل میشود: با دادههای جمعآوریشده در مسیر، تیمها این فرصت را دارند که بفهمند چگونه جهش را کاهش دهند. تیم ها سعی کردند به دو طریق مداخله کنند: با بلند کردن ماشین از روی آسفالت (ماشین هایی وجود دارند که 30 میلی متر بالاتر از مقدار مورد انتظار حرکت می کنند) یا با تخلیه کف با دهانه ها. در حالت اول از دست دادن بار بسیار مهم می شود و تأثیر زیادی بر عملکرد دارد در حالی که در مورد دوم کمی راندمان آیرودینامیکی از بین می رود اما تأثیر آن بر زمان دور کمتر مخرب می شود بنابراین تعجب آور نیست که طبقات تمیز وارد شده به بارسلونا توسط شکاف ها، بریدگی ها و حفره ها باز شد تا سعی شود جهش را محدود کند از روز سوم فراری یک طبقه جدید طراحی کرده است که در جلوی چرخ عقب اصلاح شده است یک دهانه گرد را نشان می دهد که در زیر آن یک فلپ خمیده ظاهر شده است و شکل لبه های عقب در جلو و پشت دهانه تغییر کرده است تکنسینهای مارانلو همچنین ترتیبی دادهاند که موقعیت مناظر را با دوربینی اندازهگیری کنند که فقط خم شدن کف آن میتواند به تحریک گراز دریایی کمک کند. اینها تغییراتی نیست که در پیست مسابقه ایجاد شد اما راه حل جدیدی ارائه شد که شاید مفاهیمی را که باید در آزمایشات بحرین دیده می شد، پیش بینی می کرد. به عنوان مثال، مرسدس به نصب دو میله بر روی W13 محدود شد اولی برای تعمیر کف جلوی چرخ عقب و دومی برای جلوگیری از خم شدن دستگاه استخراج مشکل پرش رو به رو شد و به همین دلیل در صخیر شاهد تغییر چشمگیر خودروها با راه حل های ممکن خواهیم داشت
امسال سال مهندس هاست
به امید موفقیت فراری
استون خیلی مشکل داشت با این مورد بخوصوص درعقب ماشینش و تماما کفی برخورد میکرد این برا سب خوب نیست امیدوارم استون برای حل این مشکل نیاد درگ و جسبندگی عقبو کم کنه چون بنظر سب راحت میروند و مشکلی نداشت
مورد دوم هم : بنظر میاد رادیات و کاور های موتور استون و بسیار خوب کار کرده و مرسدسم مجاب شده که این تغیراتو انجام بود
مورد بعدی هم که میشه دید اینکه فراری ماشین نسبتا راحتی رو داره و مکلارنم اوضاع خوبی داره ردبولم جالب شده و تو ورودی پیچ ها خیلی خوب بودن و مرسدسم خیلی هم رنگش قشنگه و هم بنظر خوب میاد و سریع از وقتی هم یکسری تغیراتو انجام دادن سرعت بهتری پیدا کردن از نظر من امسال دست برتر برای مرسدس و فراری و مکلارنو ردبول دارن