مجله خودرو ایران – تیم استراتژی فرمول یک مک لارن طی همکاری جدیدی با شرکت سرمایهگذاری دیلیویت قرار است از تکنولوژی فرمول یک در بهینه سازی خطوط حمل و نقل هوایی بهره ببرد.
در 29 می 2019، خط هوایی انگلیس شلوغترین ترافیک هوایی جهان را به نام خود ثبت کرد. 9000 پرواز در طی یک روز کاری! البته خیلی هم عجیب نبود. گرندپری موناکو، جشنوارههای سینمایی مانند کن و از همه مهمتر فینال لیگ اروپا در باکو میتوانست علت این ترافیک هوایی را توجیه کند.
با بازی تیمهای انگلیسی تاتنهام هاتسپور و لیورپول در مادرید، NATS که خدمات پیمایش هوایی در انگلستان و فرودگاههای اروپایی و بینالمللی را ارائه میدهد، تخمین زد که برای آخر هفه 800 پرواز اضافی لازم است.
به گفته مدیر فناوری حملونقل هوایی دیلیویت، مارتین بومن، این دقیقاً همان سناریویی است که مک لارن با حضور در آن میتواند عملکرد کنترل ترافیک هوایی را پشتیبانی و بهبود بخشد.
بومن، واسطه تجاری بین مک لارن و دیلیویت میگوید:
ما برای چنین وضعیتی چارهای اندیشیدیم. ابزار “بهینه ساز عملکرد” که زیر نظر NATS توسعهیافته، به خطوط هوایی اروپا این امکان را میدهد که خود را برای رویدادهای موقت که در آن تعداد مسافران بالاتر از حد قابلانتظار میشود، آماده کنند.
بهینهسازی خطوط هوایی؛ راهی برای رساندن حد عرضه به تقاضا
بهینه سازی عملکرد بهعنوان اولین محصولی است که از این همکاری حاصل میشود. ابزاری با فضای ابری که به کنترلکنندههای خطوط هوایی اجازه میدهد تا تأثیر یک تصمیم را تحلیل و نتایج حاصل از یک تصمیم جایگزین را شبیهسازی کنند.
او همچنین افزود:
فینال لیگ قهرمانان اروپا در اسپانیا حجم ترافیک هوایی را بیشازحد انتظار بالا برد و باعث شد شلوغترین بار هوایی را در عرض یک روز تجربه کنیم.
اینجاست که با ابزار بهینهساز خطوط هوایی، کنترلکنندههای سفرهای هوایی و فرودگاهها میتوانند مشاهده کنند که چگونه میتوان خطوط هوایی را با کارآمدترین روش ممکن در جهت افزایش تقاضا مدیریت کرد.
حدود 25٪ از ترافیک هوایی اروپا توسط NATS اداره میشود و در سال 2017 رکورد 10.6 میلیون پرواز در اروپا به ثبت رسیده است. شورای بینالمللی فرودگاهها (ACI) فاش کرد که میزان تردد مسافر در طی پنج سال اخیر تقریباً 30٪ افزایشیافته است و پیشبینی میشود تا سال 2040 این میزان با 84٪ افزایش به 19.5 میلیون پرواز برسد.
بر اساس یک مطالعهای که اخیراً صورت گرفته، افزایش ترافیک هوایی یک چالش بزرگ برای صنعت مدیریت ترافیک هوایی ایجاد میکند که در مقابل باید ترافیکی ایمن، کارآمد و با هزینه اقتصادی قابلقبول اداره کند.
البته پیشازاین نیز اقداماتی برای کنترل ترافیک هوایی انجامشده است. کاهش ظرفیت پروازها یکی از این راهکارها بود که باعث مشکلات فراوانی ازجمله تأخیرهای طولانیمدت شد.
ظرفیت کمتر مساوی با هزینههای بیشتر
همانطور که اشاره شد مشکل ترافیک هوایی، مشکلی است که گریبان گیر کشورهای صنعتی و پیشرفته شده است. گرچه بسیاری از کشورها به فکر کاهش ظرفیت پروازهایشان برای رفع این مشکل اساسی هستند، اما به نظر میرسد که مضرات این راهحل بر منافعش میچربد. یک مطالعه از دانشگاه فناوری دلفت هزینههای ناشی از تأخیرهای هوایی سالانه اروپا را بین 6/6 میلیارد یورو تا 11.5 میلیارد یورو تخمین زده است؛ و این مثل پتکی است که به اقتصاد یک کشور زده شود. حال اگر تصور کنیم 16040 مسافر در سال 2040 به دلیل کمبود ظرفیت قادر به پرواز نباشند، ضربه به اقتصادی 88 میلیارد یورویی به این قاره وارد خواهد بود؛ و این مصداق همان ضربالمثلی است که میگوید آمدیم ابرویش را درست کنیم، زدیم چشمش را هم کور کردیم!
جولیت کندی، مدیر عملکرد NATS میگوید:
این مشکلی نیست که فقط مختص انگلیس باشد. در شرایط کنونی کل قاره اروپا درگیر شلوغی خطوط هوایی است. به همین دلیل ما سعی داریم با مدرن سازی فضای هوایی، از تأثیر عوامل محیطی بر پرواز کم کنیم و مانع از تأخیرهای پرخرج شویم.
اما این مدرن سازی چگونه باید انجام شود؟
یکی از راههای مدرن سازی فضایی که از طرف NATS انجام میشود، از طریق همکاری با مک لارن و دیلیویت در ابزار بهینهساز عملکرد است. در این همکاری، ترکیبی از تخصص سازمان دیلیویت در مدیریت فضای هوایی پیچیده و تجزیهوتحلیل دادهها از یکسو و مهارت مک لارن در اجرای میلیونها سناریو و نتایج استراتژیک که در مسابقات فرمول یک منجر به پیدایش سیستمی شده است که میتواند تاکتیکها و عملکردها را با دقت تجزیهوتحلیل کند و تأثیر هر استراتژی را در آینده پیشگوی کند، از سوی دیگر مثل مکملی برای رسیدن به یک سیستم مدرن فضایی عمل میکند.
حال این ابزار با این تخصص و مهارتی که برای ساختش به کار گرفتهشده، چگونه میتواند گرهی از این مشکل باز کند؟
بومن میگوید:
این ابزار میتواند تأثیر اقتصادی ناشی از اختلال و تأخیر هوایی را به حداقل برساند، خطوطی که تقاضای بیشتری دارند را نشان میدهد و باعث میشود که کارمندان بیشتر نیروی خود را بر روی این خطوط متمرکز کنند تا عرضه و تقاضا نیز به تعادل برسند.
تاکنون از این همکاری، بهینهساز عملکرد و دو محصول دیگر تولیدشده که مجموعه محصولات هواپیمایی را تشکیل میدهند. محصولاتی که همهشان بهنوعی برای حمایت از اکوسیستم حملونقل هوایی طراحیشدهاند.
وقتی گفته میشه که تولید علم ارزشمندترین جنبه اقتصادی یه جامعست دقیقا همین مصداقه.
توجه به رشته های علوم پایه در کنار جذابیتی به اسم فرمول 1 همچین چیزیه.