فرمول یک ایران – تمرین سوم فرمول یک عربستان در ساعت 17:30 به وقت تهران در پیست جده و با صدرنشینی مکس ورشتپن از تیم ردبول به پایان رسید.
ورشتپن 0.214 ثانیه سریعتر از رقیب قهرمانی جهان خود واقع شد و توانست با تایر سافت زمان سریعتری را نسبت به لوئیس همیلتون که با تایر مدیوم حضور داشت، ثبت کند.
لوئیس نتوانست در دورهای پایانی با تایر سافت عملکرد خودش را بهبود بخشد. به نظر می رسد اکثر تیم ها در حالت استفاده حداکثری از تایر سافت مشکل دارند.
سرجیو پرز از ردبول نیز با اختلاف 0.529 ثانیه در رده سوم قرار گرفت.
تصادف سنگینی نزدیک بود بین لوئیس همیلتون و نیکیتا مازپین رخ دهد چیزی شبیه به واقعه تلخ ژیل ویلنوو. لوئیس همیلتون در حالیکه با سرعت آرامی روی مسیر مسابقه ای حرکت می کرد، نیکیتا مازپین در حال زدن یک دور فشاری بود و تنها با رد کردن یک پیچ توانست از برخورد جلوگیری کند. درست بعد از لحظه ای که همیلتون در مسیر گسلی قرار گرفت این اتفاق افتاد، لوئیس بابت ارتباطات رادیویی اصلا خوشحال نیست.
هاس از مایکل مسی در مورد این ماجرا پرسید و مسی نیز نظر خودش را اینگونه بیان کرد:
اصلا خوب نبود. من این مسئله را خودم شخصا و مستقیما با تیم (مرسدس) مطرح می کنم.
لوئیس همیلتون به دلیل عدم رعایت قانون در حین نشان داده شدن دو پرچم زرد در تمرین سه به پیش داوران فراخوانده شد. این مسئله البته ربطی به لحظه خطرناک با مازپین ندارد.
والتری بوتاس نیز به دلیل نشتی سوخت، برای مرحله تعیین خط از موتور جدیدی استفاده خواهد کرد.
با نظر داوران هیچ جریمه ای به لوئیس همیلتون تعلق نخواهد گرفت.
جدول تمرین سوم فرمول یک عربستان 2021
| رده | راننده | تیم | زمان |
|---|---|---|---|
| 1 | مکس ورشتپن | ردبول | 1:28.100 |
| 2 | لوئیس همیلتون | مرسدس | 0.214 |
| 3 | سرجیو پرز | ردبول | 0.529 |
| 4 | یوکی سونودا | آلفاتائوری | 0.541 |
| 5 | پیر گسلی | آلفاتائوری | 0.615 |
| 6 | والتری بوتاس | مرسدس | 0.919 |
| 7 | چارلز لکلرک | فراری | 1.001 |
| 8 | کارلوس ساینز | فراری | 1.049 |
| 9 | استبان اکون | آلپین | 1.077 |
| 10 | لندو نوریس | مکلارن | 1.200 |
| 11 | فرناندو آلونسو | آلپین | 1.446 |
| 12 | آنتونیو جیوویناتزی | آلفارومئو | 1.490 |
| 13 | کیمی رایکونن | آلفارومئو | 1.589 |
| 14 | دنیل ریکاردو | مکلارن | 1.624 |
| 15 | نیکولاس لطیفی | ویلیامز | 2.266 |
| 16 | جورج راسل | ویلیامز | 1.934 |
| 17 | سباستین فتل | استون مارتین | 2.339 |
| 18 | لنس استرول | استون مارتین | 2.440 |
| 19 | میک شوماخر | هاس | 2.833 |
| 20 | نیکیتا مازپین | هاس | 2.879 |


دیروز یکسری از دوستان اومدن گفتن پرز کجاست و…
یکسری دیگه اومدن گفتن مکس زور میزد نمیرسید
عزیزان اینا همه اش پرکتیس هست ، امروز تو 5 تای اول 4 تا هوندا بودن
ببینیم کوآلی چی میشه
تاجایی که من فهمیدم ، این پیست سبقت گرفتن به شدت سخت هست ، 100% سیفتی کار داریم ، اونی هم که پول رو بزنه به احتمال خیلی زیاد نفر اول تموم میکنه
مطمئن هستم مرسدس یه چیزی تو کوآلی سوم رو میکنه
این مرسدس تو تمرین سوم باگ داشت
اگه استریم رو مد نظر قرار بدیم . سکتور سوم DRS کمک مکینه که راننده تا قبل از پیچ آخر به ماشین جلویی به مقدار کافی نزدیک بشه و توی مستقیمی اصلی ماشین عقبی اونقدر نزدیک ماشین جلویی هست که تا قبل از خط پایان ازش عبور میکنه . البته شبیه ساز ملاک نیست ولی فکر کنم این حالت غیر محتمل نباشه فردا .
تو قسمت Drs 1 که فکر نکنم کسی بتونه سبقت بگیره ، رقابت بین مکس و لوییس رو میگم ، از شروع Drs 2 ماشین دوم خودشو تا جایی که میتونه نزدیک میکنه ، دقیقا از پیچ آخر تا مستقیمی که که به پیچ 1 ختم میشه و منطقه Drs 3 هست جای سبقت داره
یه نکته ای هم که هست pit line کوتاه هست و pitstop و استراتژیک تیم ها هم خیلی تاثییر دارن
یه حسی بهم میگه لوییس میبره
و بازی آخر تو امارات فوق دیدنی میشه ، بتل بین یه افسانه و یه قهرمان جدیدبه شخصه که از اول فصل تمام مسابقات رو میبینم ، دوست دارم این بازی رو هم مرسدس ببره و تا هفته ی آخر رقابت جذاب بمونه
یا علی 🖐
تمرین سوم ردبول و تیم اقماریش خیلی هواداراشونو امیدوارکردن. باید دید تعیین مرسدس وردبول کدومشون پل میزنه؟
به امید یه مسابقه جذاب
خاورمیانه واسه ماست,نترس
کوالی ردبولا رفتن تو باقالیا
خدا رحم كرده پس
يه سوال اين جور پيستا مثل جده با جون راننده بازي ميكنه پس چرا اجازه ميدن توش مسابقه برگزار شه؟
یک جواب دارد : we race for money
! Ca$h is king
چه ربطی به پول داره؟
اسمش فرمول یکه
اروژ _ رادیلیون که خطرش از این موارد هم بیشتره
همین دو سال پیش هم یه قربانی گرفت
مگه اینجا چند تا مسابقه برگزار شده که خطراتش نشون داده بشه ؟؟
الان حتی بحث برگزاری نیست
این پیستو تازه طراحی کردن و ساختن
اونم این شکلی ساختن
عکس العمل سریع مازپین از برخورد حتمی با ماشین همیلتون جلوگیری کرد . بهش امیدوار شدم . تصمیمش برای اینکه از خارج سطح پیست همیلتون رو رد کنه درحد صدم ثانیه و بسیار درست و بجا بود .
آقا کسی فهمیده چرا لویس رو استوارت ها خواستنش ؟
ی خبر نوشته بوده که دابل یلو فلگ رو نادیده گرفته . من فقط ده دقیقه آخر رو دیدم . دقیقا جایی رسیدم که ریپلای بلاک کردن گسلی و مازپین رو نشون میداد . گاراژ مرسدس نزدیک بود ی سوتی بد فقط اینجا بده . همیلتون همچین راننده ای نیست که بی احتیاط باشه …
منم اصلا توقع همچین سوتی ای مخصوصا از طرف لوئیس رو نداشتم . ولی سوتی داد ، بد هم سوتی هم داد ، فقط خدا بهش رحم کرد که مازپین استثنائا درست و به موقع عملکرد . وگرنه شاهد بد فاجعه ای بودیم .
آخه هیچ کسی توی رادیو بهش هیچی نگفته .
مکالمه رادیویی بین تیم هاس و فیا : مسی گفت که پرچم به جفت راننده ها نشون داده نشده بود اما ما با تیم مرسدس راجع به این موضوع مستقیم صحبت می کنیم … تا جایی که سواد انگلیسیم می کشه البته …
حداقلش اینکه با توجه به تجربه اش با اون سرعت کم و در این پیست تازه و مجهول نباید تو ریسینگ لاین میروند .
نمیدونم . امروز خیلی عججیب بود بازم مرسدس .
دوتا پرچم زرد رو ندیده توی تمرین سوم یا بهش نگفتن نمیدونم
دوتا حرکت خطر ناک هم توی یک دور گاراژ مرسدس روش انجام داده .
کلا” یجورایی باز دارن خراب کاری هایی میکنن که نباید بکنن .
رادیو مرسدس کم خراب کاری نکرده
اون از پارسال که تمرین استارتو توی خروجی پیت زد و جریمش کردن (بابتش تو رادیو پرسید و اجازه دادن :|)
اینم از این
پیتر داداش خوابی یا بیدار ؟؟
اگر تو قطر به مکس پنالتی دادند اینجا هم باید به همیلتون ۵ رده پنالتی بدن
ولی خیلی بعید هست بالاخره ………….
باید میکرو سکتور های لوییس رو نگاه کنن اگه یکم پاش رو از گاز نکشیده باشه طبق قانون که مسابقه قبل دیدیم باید اینجا هم دابل یلو فلگ: ۵ رده پنالتی بدن
البته اول باید نتیجه رو فیا بررسی کنه با داده های ماشین
البته قطر به مکس در زمان تعیین خط پنالتی دادن الان تمرین بود ولی بازم ممکنه ۳ رده بدن شاید هم ببخشن
تعیین خط بود تا جایی که یادمه و نه تمرین … خود گزارشگر اسکای تاکید کرد که پنالتی نداره ولی باید تذکر جدی داده بشه (راجع به مسئله مازپین ) … ولی برای پرچم زرد باز هم تمرین هست و باز اخطاره فکر کنم …
درسته فرمایشتون ولی بی احترامی به یلو فلگ جریمه اش به خاطر یی احترامی بهش هست و به تمرینی و کوالی زیاد زبط نداره
ماهیت پرچم زرد مشخصه . یعنی فکر نمیکنم کوالی یا پرکتیس فرقی بکنه .
یک چیزی که کل فصل هم بوده و الان نظر من رو خیلی جلب میکنه اینه که اکثریت فنای سب در رقابت میان مکس و لوییس طرف مکس هستند
دلیلش چیه ؟ نفرت از لوییس یا عشق به ردبول ؟ خودم قطعا دومی
خوشحال میشم شما هم دلیلتون رو بگید اقا عرفان
ردبول رو دوست دارم ولی از مکس هم خوشم میاد واقعا البته بلاهایی که سر وتل آورد فراموش نشدنی هست.
بوتاس هم رفت رو یه موتور دیگه پنالتی میگیره
بخاطر قهرمانی های متوالی بنز و سرهمیلتون هستش ک همه فنای دیگر تیمها و راننده و فیا و غیره میخان دگ اتفاق نیوفته،همه متحد ضد بنز و همیلتون،البته نظر شخصی من اینِ
همیلتون احضار کردن برای نقض پرچم زرد
چی میشه یعنی فردا؟؟؟؟
رفتم تصاویر مربوطه رو دیدم . جلوی لویس مکسه . حالا نمیدونم توی دور فشار هستن جفتشون یا نه اما مشحصا لویس توی دور فشار هست .
پرچم زرد مثلا این که توی دقیقه 22 پرکتیس سوم زده شده بوده و مکس سرعتشو یا کم کرده بوده یا کم بوده .
اما لویس اولین پرچم رو رد میکنه (شاید حواسش به مکس بوده) مکس رو رد میکنه و دومین پرچم رو هم مجدد رد میکنه .
حالا . حالا باید دید به قول مکس استوارد ها هدیه نمیدن چجوری روی این کیس کار میکنه .
هیچ جریمه ای به لوییس ندادن !
فیا روی دیگرش رو نشون میده
یک تنه قهرمانی رو برای لوییس درمیاره
چطور میتونن بهش پنالتی ندن
۲ تا پرچم گازش رو گرفت رفت !!
فیا هرطور هست میخواد قهرمانی رو برای لوییس دربیاره،
لعنت به maFiA
اخه چرا پنالتی ندادند
مگه مسابقه قبلی ۵ رده مکس رو جریمه نکردند؟
اون صحنه لوییس و مزپین رو دیدم، بهترین لحظه مازپین تو کل این فصل این حرکت و عکس العمل خوبش بود!
می تونست یک تصادف ناجور بشه و کل آخر هفته لوییسو نابود کنه.. اگه از پشت می خورد احتملا نصف ماشین لوییس باید عوض می شد!!
واقعا در عجبم از لوییس و مرسدس که چیکار می کنن
پارسال که سر تمرین استارت تو تمرین ها پنالتی گرفتن….
…
چند ساعته دارم مطلب جدیدم رو که درباره مکس ورشتپنه ثبت میکنم ولی همش غیب میشه!
نمیدونم آقایون کی میخوان این مشکلات رو برطرف کنن.
جناب ممدو سپاس بابت تلاشت،مدیریت محترم سایت خواهشا مشکل رو حل کنید
“ماکسی میلیانوس”
در آخرین روزِ سپتامبر سال ۱۹۹۷، از پدر و مادری هلندی-بلژیکی و در خانواده ای ورزشی، پسری متولد شد که حتی شاید “جوز ورشتاپن” پدر هم که آن روزها راننده فرمول یک بود، فکرش را نمیکرد که روزی پسرش از قهرمانان فرمول یک شده و بسیاری از رکوردها را به نام خود ثبت کند.
“مکس ایمیلیان ورشتاپن”، با اینکه در بلژیک متولد شده بود، اما بعدها ملیت پدرش را انتخاب کرد. او در این مورد میگوید:”من فقط برای خوابیدن به بلژیک برمیگشتم و تمام تمریناتم را در هلند ادامه میدادم (البته فاصله اَسلِت، شهر زادگاه مکس، با مرز هلند کمتر ۵۰ کیلومتر است).
مکسیمیلیان خردسال، حتی قبل از اینکه دندان های شیری اَش بیفتد، راندنِ کارتینگ را آغاز کرده بود و احتمالا پیش از چشیدن طعم شاه ماهی (غذای محبوب هلندی ها)، طعم پیروزی را چشیده بود!
مکس از چهار سالگی در گَنک بلژیک، مشغول به مسابقه دادن با کارتینگ شد و در ۲۰۰۶ و قبل از ۸ سالگی در کلاس مینی کارتینگ، قهرمان بلژیک گردید. ولی نه یک قهرمانیِ عادی بلکه در هر ۲۱ مسابقه فصل به پیروزی رسید!!! (چهره بقیه پدرها در کنار پیست دیدنی بوده!). او پیروزی در کلاس های مختلف کارتینگ را تا سال ۲۰۱۳ ادامه داد و ۲۳ عنوانِ قهرمانی را در طول ۸ فصل بدست آورد و در نهایت تاج قهرمانی جهان در کلاس کا-زِد یعنی بالاترین رده کارت را بر سر گذاشت. وِی در همان سال در شش تیپ و کلاس مختلف از کارتینگ، قهرمان شد و احتمالا نزدیک به یکصد مدال رنگارنگ را در عرض یکی دوسال به ویترین افتخارات خود اضافه کرد! (فکر کنم که دیوار اتاقش دیگه جا نداشت).
این رزومه شگفت انگیز باعث شد که در سال ۲۰۱۴ تیم فرمول۳ “آمسفورت” که زمانی ورشتاپن پدر، برایشان مسابقه میداد، با مکس قرارداد ببنده. این چالشی بود که مکس به نحو فوق العاده ای از پَسِش براومد و بخوبی از اون به عنوان سکوی پرتاب خود به سوی رویای درخشان فرمول یک استفاده نمود. در سال ۲۰۱۴، مکس ورشتپن و “استبان اکون” هر دو برای اولین بار وارد رقابتهای فرمول۳ شدن. هرچند در پایان آن سال استبان اکون که یکسال از مکس بزرگتر بود با ۴۷۸ امتیاز اول شد و مکس با ۴۱۱ امتیاز سوم، اما به نظر من از همان وقت مشخص شد که مکس راننده بهتریه. به این دلیل که اکون ماشین قابل اطمینان تر و تا حدی سریع تری داشت. برای مثال استبان ۱۵ بار خط یک پُل پوزیشن رو بدست آورد ولی مکس فقط ۷ بار. از طرف دیگه استبان اکون ۹ مرتبه نفر اول شد (۶۰٪) و مکس ۱۰ بار ( ۱۴۳٪)! که این مقایسه کاملا معنا دار هست. دلیل دیگه اینکه اوکون قبلا دو سال در فرمول رنو۲ رانندگی کرده بود که ماشینهای ۲۱۰ اسب بخاری و ۵۶۰ کیلویی اون رقابتها، بیشتر شبیه به فرمول۳ بودن تا کارت های کا-زِد با ۴۰ اسب بخار قدرت و ۱۶۰ کیلو وزن!
مکس در آن سال رکورد ۶ پیروزی پی در پی را در پیستهای بلژیک و آلمان از خودش بجا گذاشت و سه پیروزی دیگر هم در پیستهای آلمانی بدست آورد (یعنی دلیل خاصی داشت؟!)
در سال ۲۰۱۵ تیم مرسدس، مکس را زیر نظر گرفت ولی این ردبول (توروروسو) بود که موفق شد با او قرارداد امضا کنه. اون سال مکس و کارلوس ساینز (راننده دوم توروروسو)، هر دو روکی بودن ولی ساینز سه سال بزرگتر بود و دو سال سابقه روندن ماشین های ۴۸۰ اسب بخاری و ۶۰۰ کیلویی فرمول۳/۵ رنو را داشت. امروزه ما ساینز رو بعداز به چالش کشیدن دوتا از بهترین راننده های نسل جوون در مکلارن و فراری بهتر میشناسیم و این مسئله ارزش کار مکس رو بالاتر میبره که تونسته بود ۴۹ به ۱۸ ساینز رو در امتیازات شکست بده. عملکرد خیره کننده ورشتپن باعث شد که اوایل فصل بعد به ردبول بره و کسب ۷ سکو و یک مقام اولی در سن ۱۸ سال و ۲۲۸ روز (جوان ترین برنده یک گرندپریکس)، جزو رکوردهای مکس بشمار میان.
البته یکی از جالب ترین رکوردهای ورشتپن، مسبب اخراج هم تیمی بودنه! احتمالا هیچکس در تاریخ فرمول یک نتونسته تا این حد هم تیمی هاش رو به چالش بکشه. کارلوس ساینز، دنیل ریکاردو، پیر گسلی، آلکس آلبون و شاید سرجیو پرز. برخی اعتقاد دارن که دلیل عدم موفقیت این نامهای بزرگ، انطباق استایل ماشین با سلیقه مکس ورشتپن هست. حقیقت اینکه من هرچی دقت و تحقیق کردم دلیلی پیدا نکردم که صحت این موضوع رو تایید کنه. ماشین ردبول یک خودرو با عملکرد استاندارده (مثل مرسدس) و هیچ استایل غالبی نداره (البته به مدت یک و نیم فصل در محور عقب ارتعاشات غیر منتظره داشتن که باعث کاهش اعتماد راننده به ماشین و محتاط روندنش میشد ولیکن در مکس اثری نداشت و او جسورتر و ماهرتر از این حرفها بود) و هر راننده ماهری باید بتونه اون رو تا حد نهاییش برونه (مثل بوتاس و راسل در بنز) اما گویا مکس چیز بیشتری درآستین پنهان کرده و درک فرکانس بالایی از وضعیت چرخها و بالانس ماشین داره که بهش اجازه میده تندتر برونه. پس احتمالا این ماشین نیست که مختص مکسه بلکه این مکسه که خیلی خاصه و شاید اگه امسال مکس نبود و راننده دیگه ای پشت فرمون ردبول نشسته بود، الآن (دو مسابقه آخر) لوئیس با بیش از ۵۰ امتیاز اختلاف داشت از قهرمانی هشتمش لذت میبرد.
امروزه تعداد خاطرات نابی که از مکس ورشتپن در ذهن فرمول یکیها مونده، بیشماره. خاطرات ناگوار مانند برخوردهاش با فتل، ریکاردو، لوئیس و رایکنن و خاطرات شیرینِ سبقتهای استثنائی و دورهای وحشتناک سریع و رانندگی بی نظیر در بارون. مکس با جابجاییهای متعددش در عرض پیست که برای جلوگیری از سبقت رقبا انجام میداد و پَرِشهای از روی کِربش که برای تکمیل سبقت خودش به رقبا تحمیل میکرد و تنه زدن های متعددش به هم تیمیش و رایکونن و فتل، باعث شد که لقب “مَدمکس” رو براش انتخاب کنن (یک شخصیت رادیکال فیلمهای هالیوودی). اما بسیاری از طرفداران فرمول یک در دنیا، معتقدن که مکس ورشتپن، سبک رانندگی تهاجمی رو از نو معنا کرده و این برخوردها رو به حساب سن کم او گذاشتن و فکر میکنن که با گذشت زمان و ایجاد پختگی در تفکرات مکس، ما شاهد یک سطح جدید از رانندگی خواهیم بود که تا سالها کابوس رقبا خواهد گردید.
شاید هنوز بعضیها مکس رو “مَدمکس” صدا کنن ولی بی شک جایگاهی که او در فرمول یک برای خودش دست و پا کرده، در صورت نبودش بدجوری خالی میمونه. زیرا وقتی به عکس العملها، انتخاب لاین ها و روی حد و مرز روندن های مکس ایمیلیان ورشتپن نگاه میکنیم، سرچشمه ای از نبوغ خالص رانندگی رو میبینیم که واقعا دوست داریم همین سطح از تکنیک رو در راننده محبوب خودمون داشته باشیم.
متشکرم دوستان من.
ممدو عزیز مثل همیشه متن خوبیه اما اینجا فایده نداره
خیلی اومده پایین و دیده نمیشه
توی یه پست جدید دوباره بزاریدش
اونجا نظر اصلیمو میدم!!
ای وای
حیف کوالی خوب مکس
خیلی خوب داشت پیش میرفت
عجب دوری زد مکس شیکین اول ی برخورد با دیوار داشت و کلی همونجا فشار آورد . قشنگ ردبول 3 دهم ثانیه سریعتر بود .
هرچند که زد به دیوار و الان سومه . امیدوارم پنالتی گیربکس نداشته باشه .
کی فکرش رو میکرد که ردبول حتی توی سکتوی دوم هم سریعتر باشه .
اولین اشتباه راننده آخرین اشتباه راننده هست اینجا . فردا باید دید چه اتفاقی میفته .