فدراسیون بین‌المللی موتورسواری (اف‌آی‌ام/FIM) اعلام کرد که توسعه انجین موتورهای موتوجی‌پی برای فصل‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ متوقف خواهد شد.

طبق گزارش‌های منتشرشده در ماه گذشته، مسابقات جهانی موتوجی‌پی برای دو فصل آینده توسعه موتور را فریز خواهد کرد تا قوانین جدید در کلاس برتر مسابقات موتورسواری از سال ۲۰۲۷ به اجرا درآیند.

این تصمیم به سازندگان اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به سرمایه‌گذاری در توسعه موتور پس از آغاز فصل ۲۰۲۵، بر آماده‌سازی موتورسیکلت‌ها برای قوانین جدید تمرکز کنند.

براساس قوانین فعلی، سازندگان می‌توانند موتورهای کاملاً جدید را قبل از اولین گرندپری هر فصل ارائه دهند. این موتورها مهر و موم می‌شوند و دیگر تا پایان فصل نمی‌توانند تغییر کنند.

با موافقت همه سازندگان با توقف توسعه، نمونه انجینی که هر تیم در روز پنجشنبه گرندپری تایلند ۲۰۲۵، که اولین دور تقویم سال آینده است، ارائه می‌کند، مشابه با انجینی خواهد بود که آن‌ها در طول فصل استفاده می‌کنند. هر تیم محدود به استفاده از هشت انجین برای هر فصل خواهد بود.

از این توقف توسعه، دو سازنده‌ای که در حال حاضر امتیازات ویژه دارند، یعنی هوندا و یاماها، مستثنی خواهند بود. وضعیت امتیازات آن‌ها احتمالاً فقط در صورتی تغییر می‌کند که در آخرین دورهای فصل امسال بهبودی قابل توجهی در نتایج آن‌ها مشاهده شود.

انجین موتورهای موتوجی‌پی از ۱۰۰۰ سی‌سی به ۸۵۰ سی‌سی

تیم‌های کارخانه‌ای و خصوصی هر دو مشمول این توقف توسعه خواهند شد و این وضعیت تا پیش از سال ۲۰۲۷ برقرار خواهد بود، سالی که فرمول موتورهای ۱۰۰۰ سی‌سی فعلی به ۸۵۰ سی‌سی کاهش خواهد یافت.

این تغییر همراه با محدودیت‌های گسترده‌ای در عناصر آیرودینامیکی و دیگر دستگاه‌ها، از جمله تنظیم‌کننده‌های ارتفاع خواهد بود. دستگاه‌های تنظیم ارتفاع به‌جز موارد خاص برای شروع مسابقه تقریباً از بین خواهند رفت.

با توجه به تمایل نهادهای حاکم بر مسابقات برای محدود کردن سرمایه‌گذاری کارخانه‌ها، با تنها دو فصل باقی‌مانده تا تغییرات چارچوب فنی فعلی، این حرکت منطقی است.

این اولین بار نیست که بالاترین نهاد تصمیم‌گیری موتو جی‌پی از توقف توسعه موتور به‌منظور کنترل هزینه‌ها و تثبیت بودجه‌ها استفاده می‌کند. آخرین مورد از این اقدام در دوران همه‌گیری کرونا، یعنی فصل‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، انجام شد.

در آگوست ۲۰۲۰، یاماها درخواست کرد تا موتورها M1 ولنتینو روسی و ماوریک وینالس را به دلیل مشکل در سوپاپ‌ها باز کنند. این درخواست موجب بی‌اعتمادی قابل توجهی از سوی دیگر نمایندگان انجمن سازندگان (MSMA) شد.

در بیانیه فدراسیون بین‌المللی موتورسواری که اعلام‌کننده توقف توسعه موتور بود، تأیید شد که تغییرات برای ایمنی یا قابلیت اطمینان در صورتی که هیچگونه افزایش عملکردی اثبات نشود، مجاز خواهد بود.

در بیانیه اف‌آی‌ام آمده است:

مشخصات انجین در کلاس موتوجی‌پی برای سال ۲۰۲۶ ثابت خواهد ماند و همه سازندگان ملزم به استفاده از مشخصات سال ۲۰۲۵ در فصل بعدی خواهند بود. این تصمیم برای کنترل هزینه‌ها و افزایش برابری قبل از معرفی مقررات جدید در سال ۲۰۲۷ اتخاذ شده است.

ممکن است برخی استثنائات برای اصلاحات ایمنی یا قابلیت اطمینان، یا عدم دسترسی به قطعات، به شرطی که افزایش عملکردی به‌دست نیاید، در نظر گرفته شود.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

راهنما؛ برای گزارش دیدگاه خلاف قوانین، با محتوای "#گزارش" به آن پاسخ دهید.

7 دیدگاه

  1. Carbonado aventador

    8

    1

    چرا جلوی نوآوری و‌پیشرفت تکنولوژی رو میگیرید!!!

    بجای اینکه کاری کنن ماشین ها و موتور ها سال به سال قویتر و سریعتر بشن ؛ دارن محدود میکنن!!!
    اکثر تکنولوژی های خوبمون رو از مسابقات فرمول یک و موتو جیپی داریم که امروزه در ماشین های شهری هم استفاده میشه!!!

  2. Siya

    1

    0

    این به ضرر تیم دوکاتی اصلی هست ببینیم بگنایا با این شرایط چطوری موتورسواری میکنه البته مارکز شرایط بهتری میتونه داشته باشه ولی بقیه رایدرها و سازنده های دیگه میتونن پیشرفت کنن مثل یاماها و شاید شاید هوندا
    حالا یکم از سوالات مجهول آوردن مارکز به دوکاتی جواب داده میشه

    • Carbonado aventador

      4

      0

      به ضرر که نیست چون قویترین انجین حال حاضر برا دوکاتیه و با فیریز شدن فاصله حفظ میشه..

      شاید قوانین جدید و حجم ۸۰۰ سی سی جلوی دوکاتی رو بگیره که باز بعید میدونم..
      با توجه به تکنولوژی و مهندسی دوکاتی احتمال میدم باز هم قویترین انجین ۸۰۰ سی سی رو داشته باشن

  3. Amini

    3

    3

    ای بابا. امید داشتیم شاید Quartararo فصل های بعد قهرمان بشه و گفتم وقتی تیم Prima Pramac موتورسیکلت های Ducati رو رها کرده اومده Yahamah شاید خبریه و قراره یاماها به اوج برگرده ولی اینطور دارند می کنند

  4. Armin Van

    2

    4

    واقعا نمیشه به قدرت گفت به نفع کدوم تیم خواهد شد، ولی بنظرم این قانون بیشتر به ضرر دوکاتی خواهد بود، مثلا پارسال یا حتی اوایل امسال آپریلیا خیلی موتور خوبی آماده کرده بود و چندین برد هم ب دست آوردن ولی بعد از آپدیت دوکاتی رسما دیگه هیچ تیمی به گرد پاشون نمی‌رسه …
    با اینکه ۱۵ ساله فن دوکاتی هستم و کلا دو سه ساله داریم قهرمانی رایدر میگیریم ولی اگه این قانون به همسان سازی تیم ها کمک کنه منم موافقم، واقعا الان اوضاع تیم های ژاپنی خیلی بده و آدم دلش براشون میسوزه باز KTM اوضاع بهتری داره
    فقط امیدوارم تا قبل فریز شدن تیم های دیگه مخصوصا ژاپنی ها یه تکونی به خودشون بدن تا حداقل به دوکاتی نزدیک تر بشن تا مسابقات نزدیک تر و هیجانی تری ببینیم

  5. Armin Van

    0

    5

    فقط ازینکه قدرت انجین داره میاد پایین یکم ناراحت ام، خداروشکر امسال تصادف بدی که منجر به اتفاقات ناخوشایند بشه هم نداشتیم ولی خب سرعت موتورها تو کفی موجلو ۳۶۰ رو هم رد میکرد که از ماشین های فرمول وان هم سریع تر بودن

  6. پویا اردلان

    1

    0

    فقط متاسفانه کم شدن حجم انها از ۱۰۰۰ به ۸۰۰ به نظر خوشایند نیست. اینطوری یک جورایی به موتو دو اینها نزدیک میشوند ، موتودو به اینها نزدیک نشده موتو جی پی به اونها نزدیک میشود متاسفانه بهر حال ۲۰۰ سی سی کمتر داره میشه حجم موتور . ایا از نها هم همینطور کم خواهد شد؟؟ بعید میدانم.