فرمول یک ایران – در پی شیوع جهانی ویروس کرونا، برگزاری مسابقات موتور اسپورت نیز با چالش هایی روبرو شده است و رانندگان و کادر تیم ها نگرانی های خودشان را در راستای بی اعتنایی مسئولان برگزاری این رقابت ها اعلام کردند.

لوییس همیلتون قهرمان جهان شش دوره از رقابتهای فرمول یک بیان کرده است که:

من موردی با سفر کردن به اینجا نداشتم، طبیعتا بودن در پروازی که خدا می داند چند نفر در آن بودن و متوقف شدن در فرودگاهی مملو از جمعیت، خیلی به این موضوع فکر نکردم. من فقط تلاش می کردم که تمام احتیاطات لازم را انجام دهم مثل لمس نکردن چیزها و استفاده از ضدعفونی کننده دست ها.

من از اینکه ما اینجا هستیم واقعا شگفت زده هستم، معتقدم که موتور اسپورت… فکر می کنم که مسابقه داشتن یک چیز خیلی خوبی است ولی برای من خیلی تعجب آور است که همه ما در این اتاق دور هم نشسته ایم. طرفداران زیادی نیز در اینجا حضور دارند. به نظر می رسد که نقاط دیگر دنیا هم دارند نسبت به این موضوع کمی دیر واکنش و عکس العمل نشان می دهند. امروز صبح دیدید که دونالد ترامپ از ورود افراد اروپایی به آمریکا جلوگیری کرد و مرز ها را بست و لیگ NBA نیز فعلا برگزار نمی شود ولی فرمول یک در حال برگزاری است!

من امروز صبح جکی استوارت را دیدم که خوش و سلامت بود و همینطور افراد مسن دیگر در پدوک را دیدم، نگرانی های زیادی برای سلامت این افراد وجود دارد. این مسئله باعث نگرانی من شده است.

از همیلتون پرسیده شد که چرا مسابقه دارد برگزار می شود، بیان کرد که “پول به همه چیز حکومت می کند” و ادامه داد:

چیزی بیشتر از این ندارم که بگویم و احساس نمی کنم که نباید اظهار نظر نکنم. اما واقعیت این است که ما همه اینجا هستیم و من از همه می خواهم که واقعا واقعا خیلی مراقب باشند در مورد لمس درب ها و سطوح ها، امیدوارم که همه ضدعفونی کننده دست ها را داشته باشند. و واقعا می خواهمطرفدارانی که به پیست می آیند تمامی احتیاط های لازم را رعایت کنند.

من امروز داشتم قدم می زدم و می دیدم که همه چیز دارد عین گذشته روال عادی خودش را طی می کند و امروز هم یک روز عادی هست، ولی واقعا اینطوری فکر نمی کنم. امیدوارم که همه در سلامت کامل بمانند و امیدوارم که این آخر هفته را طی کنیم و هیچ تلفات و چیز بدی را مشاهده نکنیم.

لوئیس همیلتون، والتری بوتاس و راس براون - گرندپری استرالیا 2017

لوئیس همیلتون، والتری بوتاس و راس براون

کیمی رایکونن قهرمان جهان سال 2007 و راننده فعلی تیم آلفارومئو نیز بیان کرده:

فکر نمی کنم که بودن در اینجا اتفاق درستی باشد. احتمالا هم نیست. ولی این مسئله به ما بستگی ندارد و تصمیم ما نیست. باور دارم که در این مورد اگر تمامی تیم ها تصمیم بگیرند ما احتمالا اینجا نخواهیم بود.

سباستین فتل قهرمان جهان چهار دوره از رقابتهای فرمول یک و راننده فعلی تیم فراری نیز اذعان کرد:

البته که شما می بینید که خیلی از رقابتهای ورزشی و رویداد های بزرگ در حال به تعویق افتادن و یا لغو شدن هستند و من با لوییس موافقم و باور دارم که باید چرایی اینکه ما اینجا هستیم را زیر سوال ببریم. مطمئنا ما باید به فیا و مدیریت فرمول یک اعتماد کنیم و احتیاطات لازم را تا جای ممکن انجام دهیم. اما فکر می کنم پاسخی که هیچ کسی الان نمی تواند به شما بدهد این است که شما چقدر از فرایندی که در جریان هست را می توانید کنترل کنید.

فعلا ما اینجا هستیم و فکر می کنم که شما فقط باید سعی کنید تا جایی که می توانید تلاش کنید تا احتیاطات را رعایت کنید. کاملا بخواهم رک باشم باید بگویم که ما رانندگان در موقعیت خوش شانسی و خوبی هستیم با اینکه ما به مقدار خیلی زیادی با مردم ارتباط داریم ولی می توانیم روی شرایط خودمان کنترل بالایی را داشته باشیم. ما در خودروی خودمان حتی مسافر هم نداریم. منظورم اینست که در این مورد شما سعی می کنید که شرایط خودتان را اول از همه کنترل کنید. خودخواهانه هست ولی فکر می کنم که همه در این مورد خودخواهانه رفتار می کنند. برای همین می بینید که برخی از مردم خیلی راحت تر هستند در مورد موضوعی مثل دست دادن و برخی ها هم نه و برخی هم حتی به این مسائل می خندند و برخی هم خیلی جدی می گیرند.

همانطور که قبلا گفتم، من نمی دانم که این جدی است یا جدی نیست ولی به همین خاطر است که در نهایت شما مجبور می شوید که خودتان را در دستان دیگران بگذارید و به آن ها اعتماد کنید. من فکر می کنم که همه ما وقتیکه پا به ملبورن گذاشتیم چنین کاری را کردیم. پرواز ها لغو نشده بود و ما مجاز به سفر بودیم برای همین ما به کسی که با او پرواز کردیم اعتماد کردیم.امیدوارم که دیگران هم موافق باشند و امیدوارم که این مسئله بیش از این به درازا نیانجامد، اما اگر قرار است که بیش از این طول بکشد مطمئنم که ما ترمز دستی را می کشیم! من باور دارم که ما یک گروه 20 نفره هستیم و در سالهای پیش روی موضوعات مختلف باهم همفکری می کردیم و نظرات مشترکی را در طی تصمیم گیری های بزرگ داشتیم. من باور دارم که این تصمیم خیلی خیلی بزرگی خواهد بود و همانطور هم که قبلا گفتم شما به خودتان نگاه می کنید و ما نیز به خودمان و فکر می کنم که ما آنقدر بالغ هستیم که بتوانیم بخودمان نگاه کنیم و در این مورد ترمز دستی ها را بکشیم!

سباستین فتل و کیمی رایکونن - استرالیا 2019

سباستین فتل و کیمی رایکونن

دنیل ریکاردو راننده استرالیایی تیم رنو نیز گفت:

صادقانه بگویم و نمی خواهم خودخواهانه بگویم ولی من فقط تمرکزم را روی مسابقه گذاشته ام. من در حال تمرین کردن و آماده شدن برای مسابقه هستم. ایمیل های زیادی برایم در مورد این مسائل برای من ارسال شده است ولی صادقانه بگویم من آنچنان درگیر جزئیاتش نشده ام.

مطمئنا افرادی هستند کنار من که در حال انجام دادن این کار هستند. شرایط سختی ست و این را هم می دانم که واقعی است و همانطور که سب گفت به نظر نمی رسد که کسی دقیقا چیزی بداند. حداقل در این اتاق، ما نمی دانیم که به چه گستره ای و با چه سرعتی این ویروس می تواند پخش شود و در چه سطحی است. این مسئله فعلا بر عهده دیگران است. اما آن شخصیت مسابقه ای من در درون من خوشحال است که اینجا هستم.

فراری از همین الان نگران باز گرداندن کارکنان خودش به ایتالیا پس از گرندپری بحرین می باشد، به این خاطر که دیگر پروازی به سمت میلان یا رم نیست یا خیلی کم هست و ممکن است در طی دو هفته آینده کاملا دیگر پروازی در کار نباشد و به همین خاطر فراری گفته است که می خواهد برای تمام ایتالیایی ها پرواز چارتر را رزرو کند. سخنگوی فراری نیز بیان کرده است که در حال حاضر حال همه افراد تیم خوب است و همه در سلامت کامل هستند.

دو تن دیگر از کارکنان تیم هاس قرنطینه شده اند و جواب آزمایش آنها جمعه اعلام می شود.

درباره نویسنده

اشتوتگارت یا مودنا فرقی نداره ،اکستازیمون یکیه. Box Box Box

مطالب مرتبط

راهنما؛ برای گزارش دیدگاه خلاف قوانین، با محتوای "#گزارش" به آن پاسخ دهید.

28 دیدگاه

  1. SADEGH 16

    5

    0

    کرونا لعنت بهت??.موتور اسپرت رو از ما نگیر??

    • mah63

      3

      0

      سید جان جواب تست اون دونفر تیم هاس منفی بود خوشبختانه

  2. بیژن

    0

    0

    سید جان صحبت های همیلتون بند دوم
    معتقدم(معقدم نوشته شده) که موتوراسپرت…

    • سید علی حسینی

      1

      0

      کلا همین بود… یه لحظه جمله رو گفت و بعد دیگه ادامه نداد حرفشو و با یه جمله دیگه ادامه داد…

  3. Ali.M

    3

    0

    خدایا این همه منتظر نبودیم واسه این … :[

  4. Ali.M

    1

    0

    خدایا این همه منتظر نبودیم واسه اینکه اینو بشنویم … :[

  5. Ahmadreza

    3

    0

    الان دقیقا نمیدونم چی بگم.
    تام هنکس(بازیگر)به همراه همسرش که تو استرالیا بودن تست کروناشون مثبت شد پس وضع استرالیا هم خرابه . تازه تو خود کادر فرمول یک هم کرونایی هست

  6. Ali seb

    2

    2

    بابا تروخدا لغوش نکنید 3 ماهه انتظار کشیدم برا شروع 2020 اینکه مث فوتبال نیست با هم تماس داشته باشن مکانیکا و استراتژيستا هم ماسک بزنن دیگ

  7. Mahmood.ghaedi

    1

    0

    اگه مسابقه لغو نشد تمرینهای اول چ ساعتی شروع میشه و از کجا میشه دید؟

  8. Mahmood.ghaedi

    3

    1

    بنظر من ک مسابقه انجام میشه
    همه تیمها امدن کلی هزینه شده
    و بحث اسپانسری هست پخس تلویزیونی درامدهای میلیون دلاری
    هممه اینا کنار هم بذاریم میبینیم ک انجام میشه

    • Mehdi 1979

      1

      1

      مسابقات این سه روز لغو شد بی بی سی اعلام کرد

      • سید علی حسینی

        1

        0

        اسکای هم گفت برگزار میشه، هنوز هیچ بیانیه ای رسمی از فرمول یک و فیا منتشر نشده وگرنه ما می گفتیم… وضعیت مدیریت فرمول یک اسفناکه

      • Mahmood.ghaedi

        3

        0

        سید فرمول ی مدیر مثل توتو نیاز داره?

      • MERC

        1

        0

        حالا گیریم استرالیا هم حذف شه, بعدش چی؟ بحرین رو چیکار کنن, چین هم که حذف شد
        بعد که خواستن برن اروپا چی؟
        این ویروس حالا حالاها هست, اگه بخوان اینجوری حذف کنن, فصل 2020 رو کلا باید حذف کنن

  9. amin90

    3

    5

    من كاملا با حرف هاي هميلتون مخالف هستم ، دليل اين كه مسابقات NBA بسكتبال امريكا لغو شده چند چيز هست كه هيچ كدوم ربطی به فرمولا 1 نداره
    اول NBA تو سالن هاي سر بسته كوچك برگذار ميشه که فضای تنفسی آلوده ایجاد میکنه خودتون با پيست هاي مسابقه فرمولا 1 مقايسشون كنيد
    دوم اين كه بازيكن هاي NBA دائم به صورت بدني به هم برخورد دارند ولي در فرمولا 1 هيچ تماس بدني بين شركت كننده ها وجود نداره
    سوم تيم ههاي مسابقه اي NBA به صورت 2 تيمي متغير دائم دارن با هم مسابقه ميدن كه باعث گسترش زنجيره ميشه ولي تيم ها و شرکت کننده هاي فرمولا 1 در تمام مسابقات ثابت و يك نواخت هست
    چهارم يكي از بازيكن هاي NBA به كرونا مبتلا شده در فرمولا 1 تمام شركت كننده ها سالم هستن
    و در اخر هم میزان شیوع در آمریکا با استرالیا و نوع پوشش لباس ها هر ورزش رو هم با هم مقايسه كنيد…!!!

    • Mahmood.ghaedi

      6

      0

      دوست عزیز اولا ک فقط لوییز نمیگه ک مسابقات انجام نشه
      دوم مکلارن گفته یکی از اعضای تیمشون کرونا گرفته
      و سوم درسته توی سالن فضا بسته است ولی ربطی نداره دیشب بازی پاریس و دروتموند بدون تماشاچی شد فضا هم بسته نبود
      و چهارم ک از همه مهمتره بحث سلامت ادمهاست منم دوس دارم مسابقات انجام شه ولی خب جون ادما واقعا مهمتره
      فکرش کن ی مکانیک بیمار ب اعضای تیم این بیماری انتقال بده و ب تیمهای دیگه هم انتقال داده میشه حالا فکر کن این اتفاق باعث شه یکی یا چندتا از رانندهای انتقال پیدا کنه بعد خدانکنه راننده مورد علاقه خود شما بیمار شه چ اتفاقی میفته هیچ خود شما میگی چرا برگذار شد

      • H.farahani

        1

        1

        خیلی خوب بود محمود عزیز.?

  10. Mahmoud

    2

    0

    با اینکه دوست ندارم مسابقات لغو شه اما سلامتی راننده های مورد علاقه ی ما و هم تیمیاشون مهم تره. الان مکلارن کشیده کنار و این اصلا خوب نیست. ترجیح میدم مسابقات لغو شه. واقعا با چه تضمینی داره مسابقات برگزار میشه؟؟؟

  11. امید نورمحمدی

    4

    2

    بنظر من حرفهای همیلتون و سب کاملا منطقی و درسته و با کناره گیری مک لارن مشخصه که موضوع جدیه.
    از ریکیاردو اصلا توقع نداشتم که اینطوری حرف بزنه چون خودش استرالیاییه و باید نسبت به هر چیزی که ممکن باشه به مردمش آسیب بزنه واکنش داشته باشه. روی رانندگی تمرکز کردم که حرف نشد! اونم درحالیکه میدونه همکارهاش و مردمش در خطر ابتلا به ویروس هستند. فرق بین راننده های بزرگ و متوسط در رفتار و گفتار هم کاملا مشهوده.
    هیچکس به اندازه همیلتون مشتاق نیست فصل شروع بشه و همه چیز عادی باشه چون در آستانه خلق یک رکورد بزرگه . سب هم انگیزه زیادی داره و فصل مهمی براشه. این دو اسطوره صحبت از کنار کشیدن میکنند و حتی اگر دروغ باشه و نقش بازی میکنند هم کارشون درسته…
    اینکه ریکیاردو ادعای صداقت داره و حتی صادق بودن در این زمان کافی نیست و مهم سلامتی مردمیه که همسر و فرزند و پدر و مادر و … هستند و نبود و بیماری هرکدومشون میتونه یک خانواده را نابود کنه.
    واقعا ریکیاردو …..

  12. mahyar

    0

    0

    به خدا که همه ما ها دوست داریم مسابقه برگذار بشه . اما دوستان ارزشش رو نداره . ما که این همه صبر کردیم . حالا ی پوست پون بشه اتفاقی نمیفته . میدونم که هممون کلی لحظه شماری کردیم برای همچین روزی . ولی جون آدم ها توی اولویت هست .
    هر چند که معلوم نیست وضعیت مسابقه چند چنده ولی اگه میخوان با تماشاچی برگذارش کنند واقعا” نا امید کنندس . یعنی مدیریت بدتر از این نمیشه . بهتره که مسابقه بدونه تماشاچی برگاذار بشه و همه ماهارو خوشحال کنند با این تصمیم که کسی به عنوان تماشاچی در پیست نیست .

  13. Amir5

    1

    0

    من امیدوارم که مسابقه لغو نشه ولی اگه لغو بشه بحرین هم لغو میشه بیان مسابقه رو بدون مکانیک ها برگزار کنن همه راننده ها سوار ماشین فراری شن?

  14. SADEGH 16

    6

    0

    اقای حسینی یه پیشنهاد دارم.بیشتر مواقع موقعه خوندن کامنتا با یک دست،دستم قسمت پاسخ به کامنت رو لمس میکنه و صفحه تایپ باز میشه اگه میشه یکم وسط تر باشه بهتره البته اگه کسی مثل من بازم مشکل داره .وگرنه من سعی میکنم خودمو اصلاح کنم.??

    • Mohammad44

      1

      0

      منم با این پیشنهاد موافقم مخصوصا موقعی که داری با گوشی کامنت می خونی

  15. H.farahani

    0

    0

    بعضی از دوستان معتقدند که برگذاری مسابقه بدون تماشاگر ایده خوبیه.ولی تا زمانی که ویروس به پدوک نفوذ نکرده بود.الان جدا از سلامت تماشاگران و هواداران پای اعضای تیم ها و کارکنان فرمول یک و رسانه هم وسطه.تصور کنید مکانیکی که نگران اینه که همکارش الوده باشه و یا خودش.به هیچ عنوان همیلتون و سب و دیگرانی که مخالف برگذاری هستن دروغ نمیگن.شاید نقش بازی کنن و خودشون رو اروم نشون بدن ولی دروغ هرگز.یقینا اونا هم مثل هر انسان دیگه ای ترسیدن و میخوان تا بهبودی شرایط از خطر دور باشن.هیچ کس نمیتونه خودش رو مصون بدونه.(جز اون احمق هایی که تو راه شمال و مسافرت هستن و در حال خرید عید.راستش احمق خیلی مؤدبانه و زیاد هست برای کسی که هیچ مسئولیت اجتماعی سرش نمیشه)باید مک لارن رو تحسین کرد و امیدوار بود تصمیم درستی اتخاذ بشه.عوامل زیادی دخیل هستن و تصمیم‌گیری سخت میشه.چون پول خیلی قدرت داره.به یقین کشورهای توسعه یافته میتونن زودتر این مشکل رو حل کنن.خیلی اطلاع ندارم که ایا کشورهای افریقایی الوده شدن یا نه.ولی مشکلاتی ازین دست فاصله کشورها رو خیلی واضح نشون میده.دوستان عزیزم مراقب خودتون و خانواده‌ها باشید.تنها راه کنترل بیماری خود کنترلی و قطع زنجیره است که فقط با خونه موندن امکان پذیره.
    تو این مدتی که خونه هستم یکی از چیزهایی که باعث ارامشم میشه سر زدن به سایت و بحث با دوستان هست.
    سید عزیز.نفس خودت و همکاران گرامی تون گرم.پایدار باشید.

    • Amir5

      0

      0

      عالی بود سازمان بهداشت جهانی گفته که این ویروس در تمام دنیا تقریبا وجود داره

  16. hasan5

    0

    0

    سلام
    مسابقه لغو شد