مارک مارکز آلنتا (به انگلیسی Marc Márquez Alentà)، قهرمان هشت دوره موتورسواری جهان و قهرمان شش دوره موتوجی پی بوده که زادهی 17 فوریه 1993 در شهر سرورای ایالت کاتالونیای اسپانیاست.
مارکز از اولین روز حضورش در موتوجیپی در سال 2013 برای تیم اصلی کارخانهی هوندا موتورسواری کرده است.
در جهان به او لقب “مورچهی سرورا” دادهاند، که خود مارک نیز در پرچم و نمادهای مربوط به او از این شکل گرافیکی استفاده میکند.
در شهر زادگاهش به “صاعقهی سرورا” نیز معروف است. مارک مارکز یکی از چهار موتورسواری است که در سه دستهی مختلف قهرمان جهان شده است. مایک هیلوود، فیل رید و والنتینو روسی نفرات دیگر این لیست هستند.
از مارکز اغلب به دلیل نوع خاص و اغراق آمیز استایل پیچیدنش، به عنوان یکی از نوآوران این ورزش یاد میشود. دلیل اینکه او بیش از بقیهی موتورسواران به زمین میخورد نیز همین مورد میباشد.
مارک بعد از الکس کریویل دومین موتورسوار کاتالان، و بعد از کریویل و خورخه لورنزو سومین موتورسوار اسپانیایی است که توانسته در بالاترین سطح مسابقات به مقام قهرمانی دست یابد، و تا به امروز او موفقترین موتورسوار کاتالان و اسپانیایی است.
مارکز در سال 2010 قهرمان دستهی 125 سیسی، در 2012 قهرمان موتو2، و در سالهای 2013، 2014، 2016، 2017 و 2018 قهرمان موتوجیپی شده است. وی اولین موتورسوار بعد از کنی رابرتز (سال 1978) است که توانسته در اولین سال حضور در برترین کلاس موتورسواری، طعم قهرمانی را بچشد. در سال 2014 و در حالی که هنوز سه مسابقه از تقویم مسابقات باقیمانده بود قهرمانیاش را تثبیت کرد تا از عنوانش دفاع کند.
وی برادر بزرگتر الکس مارکز، قهرمان موتو3 در سال 2014 و قهرمان موتو2 در 2019 نیز میباشد. مارک در سال 2016 در سن 23 سالگی با رکورد بیشترین تعداد پول پوزیشن مساوی کرد. در همان سال نیز سه مسابقه مانده به پایان و در پیست موتگی ژاپن موفق به تثبیت جایگاه اولش شد.
سال بعد از آن اما رقابت تا آخرین راند به طول انجامید ولی بازهم نتیجه فرقی نداشت؛ مارک مارکز در پیست والنسیا دوباره قهرمان جهان شد. در سال 2018 نیز سه مسابقه مانده به پایان قهرمان شد. بیایید نگاهی دقیقتر به دوران حرفهای مارکز در رقابتهای مختلف داشته باشیم.
اولین حضور رسمی مارک مارکز در تاریخ 13 آوریل 2008 در گرندپری پرتغال و در اوایل سن 15 سالگی بود. جوانترین موتورسوار اسپانیایی که موفق به کسب پول پوزیشن یا سکو در رقابتهای قهرمانی سال شده است. اولین پودیوم مارکز در 22 ژوئن سال 2008 در گرندپری بریتانیا به دست آمد.
در سال 2009، در سن 16 سال و 89 روزگی، به عنوان موتورسوار تیم کیتیام موفق به کسب اولین پول پوزیشن دوران حرفهایش شد.
در سال 2010 نیز او در گرندپری اسپانیا پول پوزیشن را کسب کرد اما روز مسابقه و در همان اولین دور اگزوز موتورش افتاد و به زیر چرخ عقب رفت با وی به زمین بخورد و باعث آسیب دیدگی شانهاش بشود.
اولین برد مارکز به سال 2010 و تاریخ 6 ژوئن در پیست موجلو ایتالیا برمیگردد. پیروزیهای بعدی در پیستهای سیلوراستون، آسن و کاتالونیا، او را به جوانترین موتورسوار برندهی چهار گرندپری متوالی تبدیل کرد.
پنجمین پیروزی متوالی وی در پیست زاکسنرینگ آلمان رقم خورد، جایی که صدمین پیروزی کارخانهی دربی را برایشان به ارمغان آورد. با برد گرندپری آلمان، مارکز به اولین موتورسواری تبدیل شد که بعد از ولنتینو روسی (سال 1997) موفق به کسب پنج برد متوالی شده است.
مارک در مسابقات بعدی فروغ خاصی نداشت و همین موضوع باعث شد تا در جدول امتیازات به مکان سوم، پشت سر نیکلاس ترول و پول اسپارگارو سقوط کند. در اولین پیچ پیست موتورلند آراگون اسپانیا نیز با رندی کرومناکر تصادف کرد تا بازهم ناکام بماند. اما از موتجی شاهد مارکزی دیگر بودیم. او چهار مسابقه پشت هم را برد تا در آستانهی آخرین مسابقه در والنسیا، 17 امتیاز نسبت به ترول برتری داشته باشد.
در استوریل مسابقه به دلیل بارش شدید باران با پرچم قرمر متوقف شدو این در حالی بود که مارکز در جایگاه دوم و در تعقیب ترول بود. در دوری که برای تست دید موتورسواران تعبیه شده بود مارکز به زمین خورد و مجبور شد به پیتلین برگردد تا موتورش را برای مسابقه آماده کنند.
شرایط اصلا خوب پیش نمیرفت زیرا او باید از انتهای صف موتورسواران استارت میزد. با این حال او در مسابقهای باور نکردنی از انتها استارت زد و توانست برندهی این مرحله لقب بگیرد.
دهمین پیروزی فصل او باعث شده بود تا در یک قدمی مساوی کردن با رکورد پیروزیهای روسی در یک فصل در سال 1997 قرار بگیرد اما مارکز در مسابقهی آخر و در پیست خانگی والنسیا نتوانست به برتری برسد. او در والنسیا کار خود را در جایگاه چهارم تمام کرد تا قهرمان جهان شود.
مارک مارکز، قهرمان سال 2010 در دستهی 125 سیسی
مارکز در سال 2011 به دستهی بالاتر، یعنی موتو2 آمد. قرارداد وی دو ساله و با تیم تازه تاسیس مونلائو، که توسط مدیر خود مارکز، امیلیو آلزامورا اداره میشد، بسته شد. قبل از کسب اولین پیروزیاش در گرندپری فرانسه، مارکز در پرتغال در رتبهی 21 به کار خود پایان داد. در پست خانگی خود، کاتالونیا، پشت سر استفان برادل، پیشتاز جدول امتیازات دوم شد. در سیلوراستون اما او به زمین خورد تا خاطرهای بد از اولین پول پوزیشن خود در موتو2 داشته باشد.
برادل در 6 مسابقهی ابتدایی موفق به کسب چهار برد شد تا اختلاف عجیب 82 امتیازی بین خودش و مارکز ایجاد کند. مارک مارکز اما قصد پا پس گذاشتن نداشت و تا قبل از نیمفصل، 6تا از 7 مسابقه را برد تا فقط به فاصلهی 6 امتیازی برادل برسد.
در گرندپری ژاپن، مارکز هفتمین پول پوزیشن فصل خود را به دست آورد اما در مسابقه پشت سر آندره یانونه دوم شد. اما همین دوم شدن، به علاوهی چهارم شدن برادل او را به صدر جدول رساند. آن هم در حالی که فقط 1 امتیاز این دو موتورسوار را از یکدیگر جدا میکرد.
در گرندپری استرالیا، مارکز بعد از اتمام یکی از جلسات تمرینی از پشت به موتور راتاپارک ویلیروت برخورد کرد و به دلیل رفتار غیرمسئولانهاش 1 دقیقه زمان تایمگیری جریمه شد تا همگان مطمئن شوند که او مسابقه را از آخرین جایگاه ممکن آغاز میکند. مارکز با این حال پا پس نکشید و یکی پس از دیگری از موتورسواران گذشت تا مسابقه را در جایگاه سوم به پایان ببرد.
قبل از گرندپری مالزی، در پاسخ به شایعات انتقال مارکز به موتوجیپی، وی عنوان کرد که سال آینده را هم در موتو2 خواهد ماند. گرندپری مالزی برای مارکز اصلا خوب پیش نرفت. وی در اولین جلسهی تمرینی در اثر ناهمواریهای سطح آسفالت به زمین خورد. دو جلسهی تمرینی بعدی را در گاراژ نشست و در تعیین خط تنها دو دور زد که زمانهای ثبت شدهی او فقط جایگاه سی و ششم را به وی داد.
او مسابقه را آغاز نکرد زیرا تستهای پزشکی گرم کردن قبل از مسابقه را نتوانست به خوبی پشت سر بگذارد. سرانجام در مسابقهی آخر، والنسیا، امید به بهبود داشت اما بازهم به دلیل اختلال بیناییاش نتوانست در این مسابقه نیز شرکت کند تا رقابت قهرمانی را به برادل ببازد.
در سال 2012 اما مارکز در رقابتی که با هموطن خود، پول اسپارگارو، داشت، توانست عنوان قهرمانی جهان موتو2 را به دست آورد. در گرندپری استرالیا مارکز سوم شد و با اینکه اسپارگارو مسابقه را برد، مارکز قهرمان نام گرفت.
آخرین پیروزی وی در این دسته نیز به مسابقهی والنسیا برمیگردد، آخرین مسابقهی فصل، و با وجود شروع از جایگاه سی و سوم! این عملکرد خارقالعاده که شامل 20 سبقت تنها در دور اول مسابقه بود به بزرگترین کامبک در تاریخ این ورزش تبدیل شد. مارک فصل را با 9 پیروزی به پایان رساند، که هنوز هم این رکورد دست نخورده باقی مانده است.
مارک مارکز، قهرمان سال 2012 موتو2
در تاریخ 12 جولای 2012، تیم رپسول هوندا خبر از قرارداد دو ساله با این جوان با استعداد اسپانیایی داد و او را جایگزین کیسی استونری کرد که تصمیم به بازنشستگی گرفته بود و همتیمی دنی پدروسا شد.
مارک مارکز اولین بار در والنسیا موتور RC213V هوندا را تست کرد و چیزی حدود یک ثانیه کندتر از هموطنش دور زد. درخشش مارکز از پیش فصل 2013 و تست سپانگ مالزی شروع شد. در دو روز ابتدایی این تست مارکز پشت سر پدروسا و لورنزو و بالاتر از ولنتینو روسی سوم شد ودر روز آخر تست جایگاهش را با روسی عوض کرد.
در قسمتهای پایانی تست نیز مارکز شبیهسازی مسابقه را برای خود انجام داد و به طور حیرت انگیزی زمان دورهای او برای یک تازهکار بسیار به یکدیگر نزدیک بودند. مارکز این نمایش خیره کننده را در تست خصوصی هوندا در آستین تگزاس نیز ادامه داد و در هر 3 روز این تست در صدر جدول زمانی جای گرفت.
مارکز سال 2013 را با پودیوم قطر آغاز کرد. در تعیین خط ششم شد و در نهایت مسابقه را در جایگاه سوم، پشت سر خورخه لورنزو و ولنتینو روسی به اتمام رساند. در دومین مرحله از رقابتها، مارکز با شکست همتیمیاش برندهی پیست تازه وارد آستین تگزاس شد. با این برد مارکز رکورد 30 سالهی فردی اسپنسر را شکست و تبدیل به جوانترین موتورسوار برندهی یک گرندپری موتوجیپی شد. سن او 20 سال و 63 روز بود.
در خرز و در سومین جلسهی تمرینی مارک مارکز کمی لیز خورد اما بدون اینکه خودش یا موتورش آسیب ببینند از این حادثه گذشت و در تعیین خط سوم شد. مسابقه را نیز پشت دنی پدروسا در جایگاه دوم تمام کرد.
مارکز و پدروسا، گرندپری آمریکا 2013
در لمان، مارکز دومین پول پوزیشن دوران حرفهای کوتاهش در موتوجیپی را تنها با اختلاف 0.03 ثانیه نسبت به لورنزو کسب کرد. استارت بد مارکز باعث شد تا او نیمی از مسابقه را در نیمهی پایین 10 نفر برتر بگذراند، اما به یکباره او ریتم خود را به دست آورد و شروع به گرفتن سبقتهای پیاپی گرفت.
با سبقت گرفتن از آندره دویزیوسو در دو دور مانده به پایان، چهارمین پودیوم فصل خود را در همین چند مسابقهی ابتدایی کسب کرد تا با رکورد مکس بیاجی (سال 1998) مساوی کند. هفتهی بعدی در موجلو آنچنان برای مارکز خوب پیش نمیرفت. صبح جمعه به زمین خورد. در جلسه عصر جمعه نیز متحمل دومین تصادفش شد.
صبح روز شنبه باز هم به زمین خورد اما در تعیین خط موفق شد جایگاهی در خط دوم به خود اختصاص دهد. چهارمین تصادف مارکز در این هفته در روز مسابقه و تنها 3 دور مانده به پایان رقابت اتفاق افتاد؛ اولین مسابقهی او در موتوجیپی که به پایان نرساند.
در کاتالونیا مارکز سوم شد. در آسن هایسایدی بسیار بد داشت که منجر به شکستگی دو انگشت از دست و پایش شد. با این حال او مسابقه را در جایگاه سوم به پایان رساند.
در زاکسنرینگ، به دلیل مصدومیت نزدیکترین رقیبانش، لورنزو و پدروسا، سومین پول پوزیشن دوران موتوجیپی خود را به دست آورد. بعد از استارتی متوسط شروع به باز کردن راه خودش به سمت نفرات برتر کرد و در دورهای پایانی رهبری مسابقه را به دست گرفت و در نهایت با اختلاف 1.5 ثانیهای برنده شد.
در لاگونا سکا، سبقت ولنتینو روسی از کیسی استونر را دقیقا در همان پیچ تکرار کرد تا از خود ولنتینو روسی رد شود. او این مسابقه را نیز برد تا اختلاف در صدر جدول را با دنی پدروسا به 16 امتیاز افزایش دهد.
در تعیین خط ایندیاناپولیس، مارکز 0.5 ثانیه از لورنزو سریعتر بود و توانست پول را از آن خود کند. در مسابقه اما آنچنان سریع نبود و در ابتدای کار پشت لورنزو و پدروسا به کار خود ادامه میداد. در دور دوازدهم از لورنزو سبقت گرفت تا پیشتاز مسابقه شود.
چند دوری لورنزو و پدروسا با مارکز رقابت کردند اما در نهایت نتوانستند سرعت مارکز را حفظ کنند و مارکز چهارمین برد فصلش را با اختلافی بیش از 3 ثانیه به دست آورد.
در برنو جمهوری چک، شاهد رقابتی بسیار نزدیک و هیجان انگیز بین لورنزو و مارکز بودیم. استارت لورنزو فوقالعاده بود و باعث شد تا در پیچ اول پیشتاز باشد.
این دو نفر بارها و بارها اقدام به سبقت از یکدیگر کردند و مدام در حال تعویض جایگاههایشان بودند تا اینکه در چهار دور مانده به پایان مارکز سبقت سرنوشت ساز را در پیچ 3 گرفت و تبدیل به اولین موتورسوار بعد از روسی (2008) شد که 4 مسابقهی پیاپی را میبرد.
در جلسهی گرم کردن صبح روز یکشنبه در گرندپری بریتانیا و در پیست سیلوراستون، مارکز دچار صانحه شد و شانهاش در رفت. با این حال مارکز در مسابقه شرکت کرد و در همان دورهای ابتدایی به همراه لورنزو از بقیهی موتورسواران جدا شدند.
در دورهای آخر بازهم این دو رقابتی هیجان انگیز خلق کردند و اقدام به سبقتهای پی در پی از یکدیگر میکردند. در دور اخر و در چند پیچ مانده به پایان مارکز از لورنزو سبقت گرفت اما لورنزو این سبقت را بی جواب نگذاشت تا مارکز دوم شود. آراگون هفتمین مسابقهای بود که مارکز آن را از پول شروع میکرد. باز هم مارکز پیشتازی را در همان پیچ اول به لورنزو واگذار کرد.
کمی بعد فاصلهی لورنزو با وی به ثانیه رسیده بود اما مارکز کم کم فاصله را کم کرد و از لورنزو گذشت و با فاصلهای 1 ثانیهای ششمین پیروزی خود در 2013 را جشن گرفت. 4 مسابقه به پایان؛ مارکز 278 امتیاز، و 39 امتیاز بیشتر از لورنزو دارد.
مارکز و لورنزو، گرندپری آراگون 2013
سپانگ مالزی پیستی بود که مارکز چهارمین پول پوزیشن پیاپی خود را در آن تجربه کرد. سناریوی استارتهای بد مارکز باز هم عوض نشد و در دورهای ابتدایی او با روسی بر سر جایگاه سوم و چهارم رقابت میکرد. مارکز در این مسابقه دوم شد. جزیرهی فیلیپ استرالیا جایی بود که امید به گاراژ یاماها بازگشت.
مسئولین برگزاری مسابقه به دلیل نگرانیهای ایجاد شده در مورد طول عمر تایرها به موتورسواران اعلام کردند که در دور 9 یا 10 باید برای تعویض موتور به پیت بیایند اما مارکز در دور 11 به پیت آمد و این مسئله باعث شد تا به او پرچم مشکی بدهند و وی را از دور مسابقه خارج کنند. لورنزو از این فرصت نهایت بهره را برد و با کسب جایگاه نخست اختلاف 43 امتیازی را به 18 امتیاز کاهش داد.
در موتجی مارکز با اینکه صبح روز مسابقه تصادف بدی داشت، توانست پشت سر لورنزو دوم شود.
فاصله به 13 امتیاز کاهش یافت و این بدان معنی بود که در صورت پیروزی لورنزو در والنسیا، مارکز تنها به یک عنوان چهارمی نیاز دارد تا قهرمان جهان شود. مارکز مسابقه را از پول آغاز کرد و شاید دیگر برای همه عادی بود که او استارت خوبی نداشته باشد.
استارت بد او باعث شد تا جایگاه سوم پایین بیاید. مارکز صبورانه اجازه داد تا پدروسا در اوایل مسابقه به لورنزو فشار زیادی بیاورد اما لورنزو با مدیریت خوبش موفق به کسب عنوان اولی شد. پدروسا و مارکز نیز دوم و سوم شدند، و همین موضوع کافی بود تا مارکز جوانترین قهرمان موتوجیپی لقب گیرد.
فصل 2014 برای مارکز خوب شروع شد. او در سه روز تست مالزی سریعترین زمانها را ثبت کرد، اما بعد از آن پای راستش شکست و نتوانست در دومین تست مالزی و تست جزیرهی فیلیپ شرکت کند. اولین مسابقهی فصل در لوسیل قطر برگزار میشد. روند خوب مارکز در تمرینات در روز شنبه منجر به پول پوزیشن او شد تا مسابقه را از جایگاه اول استارت بزند. استارت نه چندان خوب او باعث شد تا جایگاه چهارم سقوط کند، اما او کم کم راه خود را از میان موتورسواران باز کرد تا به نفر اول مسابقه برسد.
نیمهی دوم مسابقه جنگ تمام عیار روسی و مارکز بود و این مارکز بود که با اختلاف 0.259 ثانیهای برد هیجان انگیزی را کسب کرد تا این مسابقه نوید فصلی خوب بدهد. در 5 مسابقهی بعدی، تگزاس، آرژانتین، اسپانیا، فرانسه و ایتالیا نیز برنده مارکز بود و همهی آنها را از پول پوزیشن شروع کرده بود. 6 مسابقه، 6 پول پوزیشن، 6 برد.
در گرندپری کاتالان نتوانست پول را از آن خود کند ولی در مسابقه علی رغم حملات پدروسا، لورنزو و روسی موفق شد تا هفتمین برد پیاپی خودش را جشن بگیرد. حالا فاصلهی او در جدول امتیازات با روسی به 58 امتیاز رسیده است. با بردی که الکس مارکز، برادر کوچکتر او، در موتو3 بدست آورده بود، این دو تبدیل به اولین برادرانی شدند که در یک روز برندهی مسابقه لقب گرفتند.
دو هفتهی بعد و در آسن هلند نیز این عمل تکرار شد و هر دو برادر فاتح این پیست شدند. گرندپری آلمان جایی بود که مارکز نهمین پیروزی متوالی خود را کسب کرد و تبدیل به جوانترین موتورسواری شد که به این موفقیت دست یافته است.
بعد از دهمین پیروزی متوالیاش در ایندیاناپولیس، مارکز، بعد از میک دوهان و جیاکومو آگوستینی، به سومین موتورسواری تبدیل شد که به این مهم نیز رسیده است. اولین شکست مارکز در این فصل در برنو رقم خورد، اما مسابقهی بعد در سیلوراستون را به شکست لورنزو به نفع خود تمام کرد.
در میسانو و در حالی که با روسی بر سر پیشتازی میجنگید به زمین خورد اما دست از تلاش بر نداشت و به دلیل کناره گیری الکس اسپارگارو در دور آخر، مارکز یک امتیاز از این مسابقه کسب کرد. مارکز و پدروسا در آراگون بر اثر باران شدید به زمین خوردند و به جایگاهی بهتر از 13 و 14 دست پیدا نکردند. خورخه لورنزو برندهی این مسابقه شد. موتجی، پیست شیرین قهرمانی مارکز در این فصل بود. 3 راند مانده به پایان مسابقات.
در جزیرهی فیلیپ دوازدهمین پول فصلش را کسب و با رکورد کیسی استونر در فصل 2011 مساوی کرد، اما در مسابقه و در حالی که پیشتاز بود به زمین خورد تا اولین مسابقهی ناتمام او در 2013 باشد. سپانگ مالزی پیستی بود که مارکز در آن رکورد پول استونر در یک فصل را زد. این پول پنجاهمین پول پوزیشن کل دوران حرفهای او نیز بود.
لازم به ذکر است که با برد این گرندپری، مارکز با رکورد بیشترین پیروزی در یک فصل متعلق به میک دوهان (1997) نیز برابری کرد. نتایج مارکز آنقدر فوقالعاده بود تا در این فصل هوندا نیز قهرمان رقابت سازندگان شود. مارکز اما دست از رکورد شکنی برنداشت و در مسابقهی آخر بازهم پیروز شد تا رکورد میک دوهان را به نام خودش ثبت کند.
با شروع فصل در نظر همه مارک مارکز در آخر بازهم قهرمان بود. مارک اما شروع دلچسبی نداشت و گرندپری قطر را با عنوان پنجمی به پایان رساند. آستین تگزاس اما مثل همیشه برای وی خوشایند بود و با برد این مسابقه کمی روحیهی خود را بالا برد. آرژانتین را از پول استارت زد و با استارت خوب و ریتم بهتر توانست فاصلهی خود را با سایرین به چهار ثانیه هم برساند، اما این روسی بود که قصد عقب نشینی نداشت و کم کم فاصله را کم کرد و خودش را به مارکز رساند.
در مبارزهی این دو بر سر پیشتازی برخوردی بین آنها پیش آمد که باعث زمین خوردن مارکز شد و او از دور مسابقه کنار رفت. این برخورد در پیچ شمارهی 5 و 2 دور مانده به پایان اتفاق افتاد. در اسپانیا پشت سر خورخه لورنزو دوم شد و این در حالی بود که با انگشت شکسته در مسابقه شرکت کرده بود.
فرانسه اولین پول پوزیشن مارکز را به همراه داشت اما استارت بدش باعث شد تا در ابتدای مسابقه تا جایگاه هفتم پایین بیاید. مارکز از کال کراچلو سبقت گرفت که او بعدا به زمین خورد و از دور مسابقه کنار رفت. نفرات بعدی بردلی اسمیت و آندره یانونه بودند که مارکز برای کسب عنوان چهارمی با آنها درگیر بود.
بالاخره در پایان این مارکز بود که جلوتر از یانونه چهارم شد. ایتالیا و کاتالونیا دو گرندپری بعدی بودند که مارکز هیچکدام از آنها را به پایان نرساند و اولین پودیوم او بعد از این ناکامیها در آسن هلند و جایگاه دومیاش رقم خورد. مارکز در آلمان و ایندیاناپولیس برندهی مسابقه شد و در برنو چک دوم. در هوای بارانی سیلوراستون نیز به زمین خورد ولی میسانو را با برد پشت سر گذاشت.
روند یکی در میان زمین خوردنهای مارکز بازهم تکرار شد و این بار در موتورلند آراگون به زمین خورد. عنوان چهارمی او در موتجی اندک امیدهای او برای کسب قهرمانی را نیز از بین برد. سبقت دور آخر در استرالیا از لورنزو و برد مسابقه باعث شد تا در 130 شروع، 50 مسابقه را برده باشد و این او را به نهمین و جوانترین موتورسواری تبدیل میکرد که به چنین موفقیتی رسیده است.
شاید جنجالیترین مسابقهی مارکز در گرندپری مالزی این سال رقم خورد. در طول مسابقه مارکز و روسی بارها و بارها از یکدیگر سبقت گرفتند. طرفداران اسطورهی ایتالیایی مارکز را به این متهم کردند که سبقتهای او ناجوانمردانه گرفته میشد. این موضوع آنقدر ادامه پیدا کرد تا روسی از کوره در رفت و با لگد به مارکز ضربهای زد و باعث زمین خوردن وی شد.
مدیر مسابقات و داوران بعد از بازبینی این صحنه 3 امتیاز روسی را جریمه کردند و این موضوع کافی بود تا روسی مسابقهی آخر در والنسیا را از جایگاه آخر استارت بزند تا عملا شانس بسیار کمی برای قهرمانی داشته باشد. مسابقهی آخر را لورنزو برد و مارکز دوم شد تا لورنزو قهرمان سال شود.
از فصل 2016 بود که مارکز به سمت تغییر نام رکوردداران موتوجی پی پیش رفت و در همان سال بود که نام خود را به عنوان دارنده ی بیشترین پول پوزیشن (خط یک) موتوجی پی در صدر جدولی قرار داد که خورخه لورنزو و ولنتینو روسی در مکان دوم و سوم آن بودند.
مارکز عنوان قهرمانی اش در 2016 را در مسابقه موتجی بدست آورد و در 2017 نیز این اتفاق در آخرین مسابقه و در والنسیا رخ داد. مارکز در 2018 نیز به روند فوق العاده ی خود ادامه داد و یک فصل بی رقیب را پشت سر گذاشت و با پنج عنوان قهرمانی نام خود را پس از جیاکومو آگوستینی و ولنتینو روسی، به عنوان سومین موتورسوار پر افتخار موتوجی پی در تاریخ ثبت کرد.
مارک مارکز با عمل جراحی شانه و دوره ریکاوری وارد فصل 2019 موتوجی پی شد اما رپسول هوندا موتوری با قدرت انجین بیشتر را در اختیار او گذاشت و او توانست در مستقیمی ها نیز با دوکاتی ها رقابت کند و در تمام مسابقات فصل یا پیروز شد و یا رده دومی را کسب کرد، بجزء مسابقه آمریکا که نقش زمین شد و سلطه اش در پیست آستین تگزاس به پایان رسید. در پایان فصل نیز او رکورد بیشترین امتیاز در طول یک فصل را با عدد 420 شکست و به ششمین عنوان قهرمانی جهانش دست یافت.