یکی از جنبه‌های جالب حذف دو راننده مک‌لارن از گرندپری لاس‌وگاس به‌خاطر ساییدگی اسکید بلاک و پِلَنک (تخته‌ی زیر خودرو) این است که تخلف مربوط به بخش عقب خودروی این تیم بوده است.

در فصلی که رقبا با دقت بسیار زیاد دنبال منبع برتری مک‌لارن هستند، همه پذیرفته‌اند که MCL39 طرحی دارد که عمدتاً روی اسکیدهای جلویی عمل می‌کند.

بنابراین اگر تیم قرار بود به‌خاطر اشتباه در محاسبه ارتفاع خودرو جریمه شود، انتظار می‌رفت اسکید بلاک‌های جلوی مک‌لارن دچار ساییدگی بیش از حد شوند.

اینکه برعکس اتفاق افتاده، شاید سرنخ‌هایی درباره اینکه دقیقاً چه اشتباهی رخ داده و چرا عواملی فراتر از تنظیم ارتفاع خودرو در آن نقش داشته‌اند ارائه دهد.

صندلی داغ برای مکلارن

هیچ مدرکی بهتر از صندلی اسکار پیاستری نیست که نشان دهد اسکیدهای جلوی مک‌لارن معمولاً بیشترین بار را تحمل می‌کنند.

صندلی اسکار پیاستری - مکلارن

صندلی اسکار پیاستری – مکلارن

هنگامی که اسکیدهای جلو به‌طور مداوم با زمین برخورد می‌کنند، داغ می‌شوند و این حرارت به داخل کابین منتقل می‌شود، جایی که شرایط می‌تواند بسیار گرم شود.

به همین دلیل است که پیاستری (و نه لندو نوریس) از صندلی کاملاً عایق‌کاری‌شده با پوشش فویل طلایی استفاده می‌کند.

این ویژگی که مک‌لارن بیشتر روی اسکیدهای جلو کار می‌کند تا اسکیدهای عقب، نکته‌ای است که رقبا معتقدند کلید اصلی برتری این تیم در این فصل بوده است.

ایناکی روئدا، مدیر ورزشی سائوبر اخیراً توضیحات جالبی درباره مزایای پایین آوردن بخش جلوی خودرو مانند مک‌لارن ارائه کرده بود:

فکر می‌کنم امسال اسکیدهای عقب بیشتر خودروها سایید می‌شود.

اما هر تیمی که بتواند نقطه تماس اصلی را به جلو منتقل کند، می‌تواند خودرو را پایین‌تر از بقیه تیم‌ها براند. این کار بسیار هوشمندانه است.

او توضیح داد که بیشترین نیروی رو به پایین در بخش میانی تا عقب خودرو تولید می‌شود، بنابراین اگر همان‌جا نقطه اصلی تماس باشد، باید ارتفاع عقب را افزایش دهید که باعث کاهش داون‌فورس می‌شود.

به همین دلیل، تیم‌ها تلاش می‌کنند تا مرکز ساییدگی را به جلو منتقل کنند تا بتوانند کل خودرو را پایین‌تر برانند اما این کار ساده‌ای نیست.

چالش اصلی این است که تیم‌ها باید تعادل بین تولید بیشترین داون‌فورس در عقب و جلوگیری از برخورد بیش از حد اسکیدهای عقب با سطح پیست را مدیریت کنند.

مک‌لارن به‌نظر می‌رسد این چالش را حل کرده؛ احتمالاً با طراحی نوآورانه سیستم تعلیق خود.

این تیم به‌شدت از طراحی آنتی‌دایو در محور جلو استفاده می‌کند که اجازه می‌دهد پلتفرم آیرودینامیکی بسیار صاف و پایدار باشد.

با کاهش فرو رفتن دماغه هنگام ترمزگیری، ارتفاع جلو می‌تواند بسیار کم باشد و همین باعث می‌شود ساییدگی پِلَنک بیشتر در بخش جلوی خودرو اتفاق بیفتد.

رقبا نیز با توجه به عکس‌های جاسوسی پذیرفته‌اند که مک‌لارن پِلَنک خودرو را بیش از همه در قسمت جلو می‌ساید.

پس چرا ناگهان در لاس‌وگاس، ساییدگی بخش عقب منجر به حذف شد؟

لوئیس همیلتون

لوئیس همیلتون

فیا حواسش به همه چیز است!

فیا اکنون درک بسیار دقیق‌تری از روش‌های تیم‌ها و راه‌های احتمالی دور زدن قوانین دارد. مقررات سختگیرانه‌ای وجود دارد که مشخص می‌کند اسکید بلاک‌ها چگونه باید نصب شوند و چه مقدار انعطاف‌پذیری مجاز است.

علاوه‌براین، فیا برای دقیق‌تر کردن اندازه‌گیری‌ها سرمایه‌گذاری کرده است.

در ماه مه امسال، فیا ابزار اندازه‌گیری جدیدی خریداری کرد: میکرومتر Mitutoyo با دقت ۰.۰۰۱ میلی‌متر.

احتمالاً تصادفی نیست که اعداد منتشرشده از اندازه‌گیری مک‌لارن‌ها یک رقم اعشار بیشتر داشتند؛ برخلاف زمانی که لوئیس همیلتون در چین به دلیل پِلَنک غیرقانونی رد صلاحیت و حذف شد.

در شانگهای، ضخامت پِلَنک همیلتون این‌گونه ثبت شد:

  • ۸.۶ میلی‌متر (چپ)
  • ۸.۶ میلی‌متر (مرکز)
  • ۸.۵ میلی‌متر (راست)

اما این بار اندازه‌گیری‌ها برای مک‌لارن چنین بود:

نوریس:

  • سمت راست: ۸.۸۸ میلی‌متر
  • عقب: ۸.۹۳ میلی‌متر

پیاستری:

  • جلوی چپ: ۸.۹۶ میلی‌متر
  • جلوی راست: ۸.۷۴ میلی‌متر
  • عقب راست: ۸.۹۰ میلی‌متر

طبیعی است که وقتی فیا در درک روش‌های تیم‌ها پیشرفت کرده و ابزارهای اندازه‌گیری دقیق‌تری دارد، احتمال نقض ناخواسته قوانین افزایش پیدا می‌کند.

عوامل محرک در لاس‌وگاس

احتمالاً دو عامل جداگانه در ماجرای حذف مک‌لارن از مسابقه لاس‌وگاس نقش داشته‌اند.

عامل نخست این است که افزایش تهدید ردبول باعث شده مک‌لارن برای استخراج عملکرد بیشتر، فشار بیشتری وارد کند.

این موضوع یعنی خودرو را پایین‌تر از حدی که برای ایمنی کامل ترجیح می‌دادند تنظیم کرده باشند.

یکی از منابع گفته است که در برزیل، دو هفته پیش، ساییدگی اسکید بلاک مک‌لارن کاملاً قانونی بود، اما در محدوده مرزی قرار داشت که نشان می‌دهد تیم در آنجا نیز تا حد امکان به مرز قوانین نزدیک شده بود.

تیم به‌طور علنی اعتراف کرد که در اینترلاگوس با نگرانی‌هایی درباره ارتفاع خودرو روبه‌رو بوده و شیارهایی که در سطح پیست ایجاد شده بود، بر آن تأثیر گذاشته بود.

اما اینکه چگونه مک‌لارن از وضعیت “در مرز” قبل از لاس‌وگاس، به “بیش از حد مجاز” در خودِ لاس‌وگاس رسید، احتمالاً به تغییر ناگزیر رویکرد برمی‌گردد.

مک‌لارن آخر هفتهٔ لاس‌وگاس را با آگاهی از اینکه باید بسیار بهتر از سال قبل عمل کند آغاز کرد؛ زمانی که یکی از دشوارترین رقابت‌هایش را در فصل ۲۰۲۴ از نظر سرعت خام تجربه کرده بود.

تیم در فصل گذشته با دمای تایرها و خوردگی چرخ‌های جلو مشکل داشت و تنها در استینت پایانی لندو نوریس اوضاع کمی بهتر شد.

مک‌لارن امسال بعد از تعیین خط اعتقاد داشت تغییر رویکرد تنظیمات، عامل اصلی کسب پول‌پوزیشن نوریس بوده است.

آندره استلا، رئیس تیم پس از تعیین خط گفت:

ما خودرو را در چند بخش بهبود دادیم، بر اساس چیزهایی که سال گذشته یاد گرفتیم؛ از جمله پیکربندی آیرودینامیکی، نحوه استفاده از تایرها، و همچنین از نظر بالانس.

به‌نظر من بالانس خودرو مهم‌ترین درس از استینت پایانی سال گذشته بود، و تمرکز ویژه‌ای بر این بود که خودرو در وگاس رقابتی باشد، بر پایه آموخته‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴.

جزئیات دقیق این تغییرها مشخص نیست، اما اگر مک‌لارن برای جلوگیری از خوردگی جلو، بالانس آیرودینامیکی را به‌ سمت عقب تغییر داده باشد، این تقریباً قطعاً باعث افزایش نیروی رو به پایین در بخش عقب خودرو شده است.

این کار احتمال نشستن بیش از حد قسمت عقب روی زمین را بالا می‌برد.

نتیجهٔ نهایی؟ افزایش خطر پرش و پورپویزینگ (که هر دو راننده از آن شکایت داشتند) و در پی آن، افزایش ساییدگی پِلَنک عقب.

این پدیده در تمرین‌ها ظاهر نشد، چون:

  • دورهای طولانی با پرچم قرمز مختل شدند
  • و جلسه نخست شنبه عملاً نیمه‌کاره و کم‌اهمیت بود

مک‌لارن بررسی داخلی خود را آغاز کرده تا دقیقاً بفهمد چه اشتباهی رخ داده است.

نتایج این بررسی مشخص می‌کند که آیا MCL39 می‌تواند در قطر به ویژگی‌های طبیعی خود بازگردد و مشکل فقط مختص وگاس بوده، یا اینکه موضوع بزرگ‌تری وجود دارد که نیازمند ایجاد حاشیه اطمینان بیشتری نسبت به قبل است.

به هر حال، شدت رقابت قهرمانی برای این تیم دوباره افزایش یافته است.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

راهنما؛ برای گزارش دیدگاه خلاف قوانین، با محتوای "#گزارش" به آن پاسخ دهید.

21 دیدگاه

  1. Ali🦁3

    21

    8

    من انتظار داشتم مدیر تیم ردبول یا یکی از اعضا یه نظر انتقادی بدن به ماشین مک‌لارن وقتی مکس هنوز تو رقابت قهرمانی هست ولی انگار هیچ.
    درسته ماشین مک‌لارن آپدیت نداشته ولی یه تنظیماتی داشته که حس میشه از نقطه خاکستری هم رد شدن چه بسا برزیل هم فیا زوم زیادی نکرده و کمتر سختگیری داشته.
    اینم تنظیمات دیگری هست که شک برانگیزه ماشین لندو و اسکار از هم جدا کرده حالا پیست قطر که کرب های خشنی دارن باید دید ماشینشون چطوره.
    هر چند خیلی دیر شده ولی باور کنید تو قطر و ابوظبی حسابی تیم‌ها زوم می کنن رو ماشین مک‌لارن مخصوصا اگه هورنر بود پافشاری بیشتری می کرد و خوب میشد فشار بره رو گاراژ رقیب و راننداش ولی حیفش فقط 2تا گرندپری مونده.
    چه شود که کند بشن در حد ماشین اسکار.

    • کیانوش

      1

      2

      منم انتظار داشتم ی دنباله کننده موتوراسپورت وقتی تیم ردبول هم میره زیر نظر فیا از فیا همون انتظاری رو داشته باشه که از برخوردش با مک لارن و مرسدس داره ولی جالبه فیا کوچکترین جریمه ایاز ردبول یا مکس بکنه انگار اکانت های شمارو میدن دست یسری ادم دیگه

    • کیانوش

      1

      2

      جالبه که کارتون به اینجا کشیده به جای اینکه بگید چه شود ردبول و مکس بشن ردبول و مکس سه فصل گذشته ارزوی گند زدن مک لارن رو دارین هیچ وقت درک نمیکنم چرا امثال شما پی گیر موتور اسپورت شدید

  2. farshad.b

    17

    1

    بسیار عالی آقای نامور و ممنون از شما .
    اینجا یک بحث پیش میاد که قبل ریس ۴۹ امتیاز اختلاف با مکس و ۳ ریس پیش رو یعنی اینکه نوریس هر ریس ۱۶ امتیاز از دست می‌داد نسبت به مکس بازم قهرمان بود ، اگه اسپرینت را هم لحاظ کنیم ، پس بگیم هر ریس ۱۵ امتیاز و یعنی نوریس هر ریس پنجم هم می‌شد برای مک‌لارن کفایت می‌کرد. پس چه لزومی وجود داشت که تیم با توجه به روی مرز بودن تنظیمات در برزیل چنین ریسکی بکنه . شاید افزایش ارتفاع باعث افت عملکرد فاحشی میشه که مثلا فراری تجربه میکنه ؟
    هر چه هست کار تیم را در قطر سخت میکنه ، از طرفی بحث کاهش مصرف سوخت از دور ۴۵ تا پنجاه هم برای خودش جالب و هراس انگیزه . ساده لوحانه است اگر تصور کنیم تیمی مثل مک‌لارن اشتباه محاسباتی داشته ، احتمالا مشکل موتوری وجود داره که شاید کار تیم در قطر را بسیار مشکل‌تر بکنه ، فراموش نکنیم در وگاس نوریس مجبور شد توی ۴ دور حدود ۱۴ ثانیه یواشتر رانندگی کنه ودر تله متری بعد از ریس مشخصه اینکار رو در مستقیمی انجام داده ، حدود دوری سه و نیم ثانیه ! این نشون میده مشکل خیلی جدی هست ، آیا مک‌لارن در قطر مجبور به تعویض موتور نوریس هست ؟ اگر اینکار رو نکنن و ماشین وسط ریس متوقف بشه چه جوابی به طرفداران خود خواهند داشت ؟
    یک کار و تصمیم حساس در یک جلسه تمرینی قطر .
    یک نکته هم اینکه هوا دیگه خیلی گرم هم نیست و قطر در زیر نور انجام میشه و دمای محیط برای ساعت ریس حدود ۲۲ درجه پیش بینی شده .
    پسر خیلی هیجان برای رسیدن به قطر دارم ، خیلی چیزها برای دیدن وجود داره .

    • Parhamc1

      8

      0

      نه ماشین نوریس مشکل سوخت یا موتوری نداشت،از مکالمه ها میسه فهمید کل مسابقه داشتن برا مدیریت همین مشکل فرسایش تلاش میکردن. کند شدن چند دور اخر هم براهمین بود که میزان فرسایش بیشتر نشه ولی فایده نداشت و کار از کار گذشته بود. مشکل سوخت به احتمال زیاد دروغ بود

  3. Ali.Zebardast

    16

    3

    مطمئن نیستم ولی حسی که دارم میگه مکلارن اصلا تو وضعیت خوبی قرار نداره. جالب شده ، حالا که فهمیدن مکس تو کمینه میخوان نهایت استفاده از ماشینشون رو ببرن ولی با این مشکل مواجه شدن. سوال اینه آیا اگر نخوان دوباره این ریسک رو انجام بدن و ارتفاع عقب و تا این حد پایین نیارن ، یعنی ممکنه سرعتشون پایین بیاد و پیس برد رو نداشته باشن؟ وقتی طبیعتا همچین کاری رو کردن یعنی اینکه سرعتی که میخواستن رو نداشتن و میدونن اگر سرعت لازم برای برد نداشته باشن مکس میبره. و این یعنی فرصت طلایی مکس برای درو کردن دو مسابقه باقی مونده تقویم. جدا از این موتور لندو هم مثل هلند احتمال داره کار دستش بده. اگر بخوان پاور جدید بذارن و پنالتی بگیرن با این سرعت میتونن مکسو بگیرن؟ فکر نمی‌کنم. اگر واقعا همینطور باشه مکلارن واقعا تو وضعیت خرابی قرار گرفته. ضمنا باید گفت که پیدا کردن راه حل برای این مشکل کار دو هفته نیست.
    خداکنه ردبول بتونه ماشین رو برای قطر خوب ستاپ کنه با یک تمرین و اتفاق برزیل پیش نیاد دوباره. حداقل ترین چیزی که مکس نیاز داره برد دوتا مسابقه هست و بقیه رو نمیتونه کاری بکنه. چه فصل جذابی شده.

    • farshad.b

      15

      3

      آقای زبردست ، همانطوری که فرمودید تمام این هیجانات زمانی ارزش داره که مکس هر دو ریس را ببره و از طرفی نقش مرسدس و فراری هم الان خیلی تعیین کننده است که در صورت افت مک‌لارن بین مکس و اونها قرار بگیرند .
      جالب نقش کیمی در طول فصل بوده ! چرا ؟ چون کیمی اگر در اسپانیا توی گراول نمی‌رفت مکس با یک گپ بزرگ با شارل سوم می‌شد و ۱۴ امتیاز ازدست نمی‌داد ، اگر در اتریش کیمی اون تصادف را با مکس نمی‌کرد حداقل رتبه مورد انتظار برای مکس را حتی پنجم فرض کنیم ۱۰ امتیاز هم اینجا و یعنی ۲۴ امتیازی که الان مکس را با نوریس هم امتیاز میکرد و جالب اینکه ۵ امتیازی که مکس در اسپرینت میامی از دست داد بعلت برخورد با همین کیمی بود ! .
      حالا دو تا برد جورج در کانادا و سنگاپور هم اضافه کن که خودش ۱۴ امتیاز به مکس ضرر زده.
      نقش مرسدس و فراری میتونه تا این حد تاثیر گذار باشه برای دو ریس پیش رو .

      • Ali.Zebardast

        11

        2

        درسته آقا فرشاد
        ولی انصافا جای یه نفر الان تو ردبول خیلی خالی حس میشه. و اون هم دقیقا چکو پرزه
        حالا واقعیت مکس قهرمانی رو هم نبره مبارک لندو و فن هاش باشه به نظرم مهم اون جذابیته هست که من رو روز به روز به دیدن و دنبال کردن این ورزش بیشتر ترغیب میکنه.

      • Max . 1

        4

        2

        لندو اسپرینت رو میبره و مکس دوم میشه و فاصله میشه 25
        مسابقه اصلی مکس اول میشه و لندو دی ان اف
        و با امتیاز برابر میرن برای ابوظبی

      • Mehdi.83

        2

        0

        فرشاد جان مرسدس و فراری نه آنتونلی و لکلرک.

  4. Yas

    22

    9

    اسرار ردبول از اول فصل براینکه این مقدار مدیریت لاستیک برای خوردگی و همچنین سیستم ترمز در شرایط عادی برای مکلارن غیر عادی و ناممکن هست و حتما ترفند غیر عادی و غیر قانونی در حال انجامه بی جهت نبود و مکلارن در تمام مدت داشت تقلب میکرد این پیگری ردبول و نهایتا اخطارهای پنهان و در انتها بازرسیهای رسمی که در همین سایت چهار تاپیک به اون اختصاص داده شد موجب شد تا مکلارن مجبور به اصلاح اونا بشه و وقتی اونها کم کم حذف شدن خودروشونم کم کم برتریشو از دست داد و معلوم شد هیولاشون دوپینگی بوده واقعا اگر فیا کمی جسورانه تر از قبل تر اینو در مکلارن تشخیص داده بود الان فاصله امتیازی رانندگان تفاوتی غیر از این داشت و مکس با اختلاف صد امتیاز جلوتر بود اینم از تیم قدیمی و باسابقه وهمینطور متقلب.

  5. Arshia-sh

    9

    0

    با این تیتر یاد پلیس فتا خودمون افتادیم.
    پلیس فتا حواسش به همه چی هست……

  6. دانیال

    7

    21

    تیتر باید اینطوری نوشته میشد:فیا حواسش به همه چیز هست،به جز ردبول!

    • Parhamc1

      17

      3

      دوست عزیز همه ماشین های که امتیاز گرفتن برسی شدن کل فصل هم همه مسابقات ماشین مکس برسی شده.فبا اگه طرف ردبول بود چند مسابقه قبل یه حرکتی میزد. تو مکزیک بخاطر ماشین امینی الکی سه امتیاز ازش نمیگرفتن و… مکلارن خودش قبول کرده و معذرت خواهی هم کرده. کل فصل داشته از یه حقه استفاده میکرده تو برزیل فهمیدن و جلوش رو گرفت ولی اینجا دیگه نتونستن استفاده کنن کار دستشون داد. بعد شما بجا مکلارن گیر دادی به مکس و ردبول؟

      • Ground Zero

        16

        9

        ن اینا مشکلشون اینه ک راننده مورد علاقشون از راننده هاس و الپین و حتی استرول تو تعیین خط شکست میخوره اینا مشکلشون اینه ک رانندشون از راسل و لکلرک شکست میخوره و وقتی یکی مثه رزبرگ هست حتی قهرمانیو واگذار میکنه زیاد ب دل نگیر و نکته مهمتر اینکه با ماشین سریعتر ک از بیستم میاد رو پودیوم از مکس شکست خورد.حالا ی سوالی وجود داره این هست ک وقتی مکلارن همچین موشکی از اواسط فصل قبل داشت کی داشت مکلارنو اذیت میکرد فقط مکس و اگه مکس این ماشینو داشت شش مسابقه قبل قهرمانی بدست میاورد اما همیلتون چی وقتی رفتیم ۲۰۲۲ حتی از رانندگان فراری هم شکست میخورد در صورتیکه همتیمیش خیلی بهتر کار کرد حالا اگه ماشین اول فصل ردبول داشت فک نکنم میتونست امتیازی بگیره.ب حرفای اینا دقتی نکن

      • Ground Zero

        14

        2

        تنها کسی ک دوست دارم بجز مکس قهرمان بشه یعنی واقعا لایق قهرمانیه لکلرک بعدشم سب و آلو.

        واقعا بیشتر وقتا خودم بخاطر بدشانسی های لکلرک دلم براش میسوزه خصوصا وقتی ک فک کنم تو‌برزیل ۲۰۲۳بود ک تو‌رادیو گفت اخه من چقد بدشانسم اون لحظه خیلی غم انگیز بود

      • دانیال

        4

        14

        مکزیک؟
        مکزیک که خودش گویا بود فیا سمت کدوم تیمه با جریمه هاش.
        بهتر بود یه مسابقه دیگه رو مثال میزدید.
        اینجا هم قضیه عمدی نبود،به خاطر شرایط تمرین بود که مک لارن نتونست درست دیتا جمع کنه.
        مطمئنم اگه برای ردبول بود قضیه متفاوت بود.
        از سال 2021 به بعد دیگه فهمیدم بیشتر قضیه کسب درآمد و جذابیت و لابی و…هست تا پیاده شدن درست قوانین تو فیا.
        همین قضیه نگهداری لاستیک های مک لارن هم یهو از بین رفت،تقلب بوده یا برای جذابیت بیشتر حذف شده چراغ خاموش؟
        قضیه مینی دی ار اس هم تا وقتی ردبول اعتراض کرد فیا درست پیگیری کرد.
        قوانین هست منتها برای تمام تیما به جز یکی بهتر اجرا میشه.

      • Amiralik

        9

        14

        مشکل تو اینه که هنو بچه ایی کلا چهارتا مسابقه دیدی بعد میای اینجا درباره قهرمان هفت دوره نظر میدی زشته بخدا

    • Mehdi.83

      7

      0

      مکس 13 بار لندو 11 بار امسال چک شدن

  7. farshad.b

    1

    0

    LH44 عزیز ، نمیدونم دیشب توی لایو حامد جان بودی یا نه ، ولی مطلب جالبی عنوان شد که به کامنتهای دیروز من و شما مرتبط بود ، بد ندیدم اینجا عنوان کنم تا دیگر دوستان هم مطلع شوند :
    یک نشریه ژاپنی قبل از وگاس مقاله ای چاپ کرده که در اون گفته ، در برزیل این نشریه متوجه شده که بعضی از تیم‌ها( اسم تیم را نگفته ولی از شواهد مشخصه) از ترفندی استفاده میکنن که سایش زیر خودرو خود را کنترل کنند ، یکی اینکه از تیتانیوم در ساخت اسکید پلانک زیر خودرو بهره می‌برند تا مقاومت بیشتری در قبال شاید داشته باشه و دوم اینکه با طراحی خاص در دور اون ۴ حفره مبنای اندازه‌ گیری و داغ شدن بیش از حد آن ، خصوصا در ناحیه جلوی پلانک، این حفره ها تغییر فرم داده و به سمت بالا منحرف میشن و سایش کمتر میشه ! بعد در انتهای ریس و دور کولد لپ با کمترین سرعت ممکنه حرکت کرده تا اون ناحیه خنک شده و به شکل اولیه و قانونی خود برگردد .
    اینکه ایده خلاقانه و خفنی هست شکی نیست ولی آیا میتونه قانونی باشه جای بحثه ، اینکه در وگاس داوران فیا چهار چنگولی میخ مک‌لارن شدن این بوده و مقاله سایت خودمان با تیتر صندلی داغ مرتبط به همین موضوع بود ، چون این افزایش دما در ماشین پیاستری که تنظیمات پائین‌تری داره باعث داغ شدن بیش از حد کابین اسکار میشه .
    در میانه فصل من مطلبی نوشتم که در پیست‌های داغ فصل مک‌لارن خیلی مقتدرتر از همه جا نشان میده و حتی شایعاتی وجود داره که مک‌لارن داره از موادی که خاصیت تغییر شکل دهنده داره استفاده میکنه ( البته آنموقع روی خنک کاری لاستیک‌ها زوم بودیم) . حالا بازم بحث مواد تغییر شکل دهنده مطرح شده ، نمیگم تقلب چون واقعا نمیدونم قانون در اینموارد آیا محدویتی برای نوع مواد وضع کرده یا نه ، به هر حال خلاقیت بزرگی هست ولی باید دید فیا چه بازخوردی در این مطلب داره .
    به هر حال دو ریس باقی مانده حتما فیا و بقیه تیم‌ها به این قضیه خیلی توجه خواهند کرد و شاید راز موفقیت مک‌لارن در گرما روشن شده باشد .
    خود من برام مهم نیست که مک‌لارن تحت بازجوئی قرار بگیره یا نه. مهم نیست که اینکار استفاده از نقاط خاکستری ، ترفند ، خلاقیت و یا تقلب نامیده بشه . مهم این هست که برای برتری مک‌لارن و سئوالات توی ذهنم جواب دارم ، چون خدایش داشتم دیونه میشدم زمانی که استلا در جواب هورنر میگفت ” خیلی ساده است و ما جز توجه به اصول اولیه چیز دیگه ایی در کار نداریم ” .
    برای من به جواب رسیدن خیلی مهمتر از بحث های دیگه است و حالا می‌فهمیم این چی بود که ۹ تا تیم دیگه نمیدونستن ولی مک‌لارن میدونست ! .
    واقعا جای هورنر توی پدوک خالیه ، حتی میگن در پایان ریس که مکس و جی پی در حالی که جلوی دهنشان را با دستشون گرفته بودن و صحبت میکردن از احتمال دیسکوالی مک‌لارن مطلع بودنند ! .
    قطر زودتر بیا که همه چشم براه هستیم .

  8. امیر

    17

    1

    ن داداش فیا صرفا برای اینکه راننده شما را به رده محبوبش(رده۸) برسونه جفت مکلارنا رو حذف کرد.

    د آخه مردک اینک مکلارنا قوانینو زیر پا گزاشتن و جریمه شدن ربطش به مکس چیه؟