آئودی در رویدادی در شهر مونیخ از طرح مفهومی خودروی فرمول۱ با نام آئودی آر26 کانسپت رونمایی کرد؛ پیش‌نمایشی از اولین خودروی واقعی این برند که در فصل ۲۰۲۶ وارد رقابت‌های جهانی می‌شود.

آئودی رسماً از سال آینده برای نخستین بار وارد فرمول یک خواهد شد، زمانی که تیم سائوبر که امسال مالکیت کامل آن توسط آئودی تکمیل شد، به‌صورت رسمی با نام و هویت جدید این خودروساز آلمانی ری‌برند می‌شود.

رونمایی از مدل کانسپت R26 چهارشنبه‌شب برگزار شد، در حالی که تنها حدود دو ماه تا نخستین حضور آزمایشی خودروی واقعی آئودی در پیست بارسلونا باقی مانده است؛ این تست اولیه پشت درهای بسته و به همراه سایر تیم‌های فرمول یک انجام خواهد شد، پیش از آن‌که تست رسمی پیش‌فصل به‌صورت عمومی برگزار شود.

آئودی از اول ژانویه ۲۰۲۶ تیم خود را رسماً با نام جدید معرفی کرده و در اواخر همان ماه از خودروی نهایی R26 رونمایی خواهد کرد.

به گفته‌ی ماسیمو فراشلا، مدیر بخش طراحی خلاق آئودی، هدف این برند آن است که:

در پیست، چشمگیرترین خودرو را داشته باشد و در بیرون از آن، جسورترین برند باشد.

آئودی اخیراً مدل کانسپت سی را با بدنه‌ای تماماً تیتانیومی معرفی کرده بود؛ زبان طراحی جدیدی که قرار است در خودروهای آینده‌ی این برند نیز دیده شود.

رنگ‌آمیزی مدل مفهومی R26 نیز الهام‌گرفته از میراث موتوراسپورت آئودی است؛ بخشی از طراحی به خودروی Auto Union Type C در دهه‌ی ۱۹۳۰ اشاره دارد؛ محصول اتحاد چهار خودروساز که یکی از آن‌ها آئودی بود و در واقع پایه‌گذار برند مدرن امروزی محسوب می‌شود.

طرح رنگ R26 از ترکیب نقره‌ای تیتانیومی در نیمه‌ی جلو و مشکی کربنی به‌همراه قرمز جدید آئودی در نیمه‌ی عقب تشکیل شده است. رنگ قرمز تازه‌ی آئودی همچنین به‌صورت محدود در لوگوی چهار حلقه‌ای مشهور این برند نیز استفاده خواهد شد.

در طرح مفهومی فعلاً هیچ نشانه‌ای از اسپانسرها از جمله روولت (اسپانسر عنوان تیم)، بی‌پی (تأمین‌کننده‌ی سوخت) و ادیداس (تأمین‌کننده‌ی پوشاک تیمی) دیده نمی‌شود. همچنین هیچ اشاره‌ای به صندوق سرمایه‌گذاری قطر (QIA) که سال گذشته بخشی از سهام آئودی را خریداری کرد، در این رونمایی وجود ندارد.

هدف اصلی از این معرفی، نمایش هویت بصری جدید آئودی و پیوند دادن تیم فرمول یک با مسیر آینده‌ی برند در خودروهای جاده‌ای است.

مدیرعامل آئودی، گرنوت دولنر، گفت:

طراحی، همیشه بخشی جدایی‌ناپذیر از دی ان ای آئودی بوده و شاید یکی از مهم‌ترین عناصر این برند است.

ما با معرفی کانسپت سی، نگاهی اجمالی به آینده‌ی طراحی آئودی انداختیم.

حالا می‌خواهیم همان دی ان ای آئودی را به فرمول یک بیاوریم؛ این روز واقعاً برای ما ویژه است.

بعد از کانسپت سی، خودروی فرمول یک ما دومین محصولی است که بر اساس فلسفه‌ی طراحی رادیکال جدید آئودی ساخته می‌شود.

با این رونمایی، آئودی رسماً گام نهایی را برای ورود به فرمول یک برداشت؛ گامی که قرار است نه‌تنها مهندسی و عملکرد، بلکه زیبایی‌شناسی و هویت طراحی آلمانی را به قلب پرسرعت دنیای موتوراسپورت بیاورد.

تیم فرمول یک آئودی

تیم فرمول یک آئودی

آئودی بالاخره نشان می‌دهد چه چیزی برای فرمول یک آورده است

برای نخستین‌بار، حضور آئودی در فرمول یک واقعاً احساس می‌شود. و با آن، غول آلمانی دارد نشان می‌دهد که بالاخره دارد همه اجزای لازم برای موفقیت پروژه‌ی فرمول یک خود را کنار هم می‌گذارد.

رویداد پر زرق‌وبرق آئودی در مونیخ و رونمایی غیرمعمولش از یک طرح مفهومی تنها دو ماه مانده به معرفی خودروی واقعی، شاید در نگاه اول شبیه یک نمایش پرهزینه‌ی صرفاً تبلیغاتی به نظر برسد.

اما چنین نگاهی بیش از حد بدبینانه است. این مراسم در عین حال که جنبه‌ی تجاری داشت، نمایش خوبی از قدرت و هماهنگی آئودی بود، وقتی منافع شرکتی و اهداف مسابقه‌ای در یک مسیر قرار می‌گیرند.

طبیعتاً پر از واژه‌ها و جملات بازاری و رسمی بود اما آئودی با همین زبان به‌خوبی در دنیای مملو از اصطلاحات و تشریفات تجاری فرمول یک جا افتاد، و دست‌کم قابل‌تحمل بود.

استفانو دومنیکالی، مدیرعامل فرمول یک، که مهمان غیرمنتظره‌ی مراسم بود، گفت چند سال اخیر خیلی سریع گذشته‌اند، و حالا اینکه آئودی با یک خودروی نمایشی و طرح رنگ آزمایشی چیز ملموسی برای نشان دادن دارد، خودش یک پیام مهم است: نه فقط در راهیم، بلکه ما همین‌جا هستیم.

مهم‌تر از همه، بخش‌های تبلیغاتی و پرحرفی مراسم در لحظاتی کنار رفتند و جای خود را به نمایش خیره‌کننده‌ای از میراث واقعی و غنی آئودی در دنیای موتوراسپرت دادند، میراثی که کمتر خودروسازی توان رقابت با آن را دارد و حتی کمتر از آن حاضر است چنین با شکوه به نمایش بگذارد.

همه‌ی این‌ها عالی است، اما در عمل تضمینی برای موفقیت آینده نیست. خود آئودی هم از این موضوع آگاه است: در مراسم بارها به تاریخ پیروزی‌های این برند اشاره شد، اما همزمان تأکید شد که شکستن رمز فرمول یک به زمان نیاز دارد.

البته اگر آئودی واقعاً بتواند آن را بشکند.

در مراحل اولیه، درگیری‌های داخلی زیاد بود، میزان دشواریِ دگرگون کردن تیم سائوبر دست‌کم گرفته شد، و اقتدار لازم در جای درست وجود نداشت. این یعنی آئودی نتوانست از فرصت سه‌ونیم ساله‌اش تا شروع فصل ۲۰۲۶ بهترین استفاده را بکند، مخصوصاً در بخش تیم سائوبر که سرمایه‌گذاری‌های ضروری در آن به تأخیر افتاد.

به همین دلیل، پروژه شاید حدود ۱۸ ماه تا دو سال عقب‌تر از جایی باشد که می‌توانست باشد، و حالا هدف واقع‌بینانه‌ترش رقابت برای قهرمانی تا سال ۲۰۳۰ است. دست‌کم این رویکردی منطقی و پذیرفته‌شده است.

همین واقع‌بینی باعث شده برنامه‌ی فرمول یک آئودی اکنون قابل‌اعتمادتر و محکم‌تر به نظر برسد. راستش حالا احتمال رسیدن آئودی به اهدافش بسیار جدی‌تر از ۱۲ ماه پیش است و دلایلش در همان مراسم چهارشنبه شب مشهود بود.

پیشرفت اخیر سائوبر در پیست، به تیم آینده‌ی کارخانه‌ای آئودی انرژی و اعتبار تازه‌ای داده است. ساختار مدیریتی روشن‌تر نیز در کنار هم قرار گرفتن گرنوت دلنر (مدیرعامل آئودی)، متیا بینوتو (رئیس پروژه فرمول یک آئودی) و جاناتان ویتلی (مدیر تیم) روی صحنه نماد پیدا کرد. فضای کلی هم حکایت از آرامش و اعتماد به‌نفسی داشت که بازتاب بازنگری‌ها و تغییرات سازمانی موفق در سال ۲۰۲۴ است؛ چه در تیم، چه در واحد موتور.

حس رضایت محتاطانه‌ای وجود دارد: حتی اگر شروع آئودی در ۲۰۲۶ به‌اندازه‌ی ظرفیت کامل سه‌ونیم سال گذشته نباشد، دست‌کم از چیزی که می‌توانست لکه‌دارکننده‌ی تاریخ پرافتخار این برند باشد نجات پیدا کرده است.

با وجود پیشرفت‌های انجام‌شده در بخش سائوبر و موتور، بعید است آئودی در چند سال نخست مدعی قهرمانی باشد.

اما برتری واقعی‌اش اکنون مسیر و برنامه‌ای است که منطقی و باورپذیر به نظر می‌رسد.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

راهنما؛ برای گزارش دیدگاه خلاف قوانین، با محتوای "#گزارش" به آن پاسخ دهید.

4 دیدگاه

  1. Amini

    5

    3

    باید کارخانه را از Switzerland به انگلیس یا آلمان منتقل کنند. موتور در آلمان ساخته می شود.

  2. Yas

    12

    3

    از همین حالا آئودی فن شدم . یا شانس یا اقبال.

  3. |ZXE-LECLERC16|

    2

    1

    ودافون مکلارن :)))))))
    ولی خب این کانسپته، امیدوارم لیوری اصلی نباشه
    مشتاقم ببینم این پاوریونیت آلمانی چطوری عمل خواهد کرد

  4. HadiAzizi

    2

    0

    کاش بجای آئودی، با برند پورشه وارد مسابقات فرمول 1 میشدن. آخه هر2 مال یک شرکتن !!