فرمول یک ایران – ماشین جدید تیم فراری در آزمونهای پیش فصل همه توجهها را به خود جلب کرد، یکی از مواردی که باعث شد این ماشین بیشتر در کانون توجهها قرار بگیرد شکافهای هوای واقع در بخش زیرین ماشین بود.

بخش بالای دیفیوزر ماشین جدید فراری SF71H
این بخش به حدی نوین و منحصر به فرد بود که برخی طراحان را به این فکر فرو برد که ممکن است تیم فراری از دیفیوزرهای دوگانه استفاده کرده باشد، البته اشتباه بودن این نظریه از همان ابتدا مسلم شد.
حقیقت این است که نه تنها طراحی جدید فراری در این بخش شکستن قوانین نیست بلکه نوعی نوآوری به خصوص است که طراحان خلاق این تیم در یکی دو فصل اخیر در حال تحقیق، بررسی و توسعه آن بوده اند. از سال 2016 تیم فراری همواره به این فکر بوده است که برای عبور هوا بدون ایجاد اغتشاش، کانالی در محدوده بالای دیفیوزر ها ایجاد کند. ابن کانال تا فصول پیشین تغییر خاصی را به خود ندیده بود تا اینکه برای فصل 2018، طراحان تیم فراری تصمیم گرفتند با اعمال تغییراتی، میزان اثربخشی آن را بیشتر کنند. البته باید گفت که این تصمیم فراری، مستقیما با ایده افزایش فاصله بین دو محور ماشینشان برای فصل 2018 مربتط است.

میزان افزایش فاصله بین دو محور ماشین جدید فراری نسبت به فصل 2017
اگرچه SF70H ماشین فصل پیش فراری تقریبا در میزان داون-فورس و چسبندگی مخصوصا در پیستهایی مثل موناکو و مجارستان بی رقیب بود، تعادل بین آیرودینامیک بخشهای مختلف ماشین برای پیستهای سرعت بالا ایدهآل نبود. تصمیم افزایش فاصله بین دو محور برای فصل 2018 از 3550 میلیمتر به 3678 میلیمتر به تیم این امکان را می دهد که جریان هوا را به شکلی مناسب تر بر روی سطح ماشین کنترل کند، به خصوص در بخش پشتی آن، همین امر موجب می شود طراحان دیگر برای کنترل نوع جریان هوا نیازی به بالچه های با ضریب درگ بالا نداشته باشند.
همانطور که از تصویر بالا پیداست، فراری با حرکت دادن چرخ های جلو به سمت جلو و حرکت دادن چرخ های عقب به سمت عقب، توانسته طول ماشین را افزایش دهد. افزایش طول غلاف های جانبی همراه با به جلو بردن رادیاتورها و واحد قدرت (پاور یونیت) توانسته فضای مناسبی در بخش پشتی ماشین ایجاد کند. با این نوع طراحی، اکنون طراحان آیرودینامیک ماشین این قابلیت را دارند که جریان هوای بیشتری را از دیفیوزر تخلیه کنند. بخشی که در مورد آن مطالعه کردید دقیقا در کنار جعبه دنده ماشین جدید فراری قرار دارد، از همین رو است که توان ارائه دادن هوای خوراک بیشتری به دیفیوزر میسر است.

کانال هایی که در بخش فوقانی دیفیوزر قرار گرفته اند
در تصویر بالا به خوبی می توانید نحوه افزودن بالچه ها جهت شکل دهی به جریان هوا درون شکاف های جدید هوا را مشاهده کنید.
نحوه عملکرد این کانال ها به چه صورت است

شمای کلی از کانال های جدید ماشین فراری
خروجی هوایی که در پشت ماشین دیده می شود مستقیما به شکافهایی متصل هستند که از سال 2016 و از SF16H به بعد در بخش زیرین ماشین قرار گرفته اند.

محل ورود، نحوه حرکت و خروج هوا از درون این کانال ها
اما در SF71H طراحان تیم تصمیم گرفتند به جای آنکه ابتدای این شکاف ها باز باشد، درپوش های خاصی برای آن طراحی و ساخته شود تا هوا به طور بی شکل وارد آن نشود و خطوط جریان هوا در آن، مشخص باشد.

بخش زیرین SF71H
این بخش جدید طراحی و ساخته شده باید به نوعی جلوی اغتشاش هوا در هنگام ورود به کانال را بگیرد. مجموعه تیم فراری امیدوار است ماشین SF71H بتواند در همه پیست ها عملکرد مناسب و قدرتمندی داشته باشد و موفق شود به حکمرانی تیم مرسدس بر مسابقات فرمول یک پایان بخشد.
اينها همه درست و عالي
اما
بايد ديد در دوام موتور
انهم فقط با سه تا موتور چكار ميكنن.
كوچكترين اشتباه مساويست با پنالتي هاي مرگبار
انهم براي همه تيمها
درسته افزایش طول ماشین باعث کاهش درگ وافزایش سرعت میشه اما این نوع طراحی باعث افزایش خوردگی لاستیک بخصوص لاستیک عقب میشه از طرفی چون نسبت طول ماشین به عرض ماشین بیشتر شده درنتیجه طول مسیر طی شده درپیچ ها بیشتر میشه یعنی ماشین باید دایره ی بازتری را طی کند که این امر باعث ضعف نسبت به تیم های دیگر(ردبول) خواهد شد. درنتیجه فشار به ماشین درپیچها بیشتر میشه واین دلیل خوردگی لاستیک خواهد بود . واضح و مسلمه که فراری قصدش در طراحی ماشین ۲۰۱۸ افزایش سرعت در مستقیمی اصلی و قسمت های پرسرعت پیست بوده تا فاصله خودرا با مرسدس کمتر کند. برعکس فراری بنظر میرسه ردبول همچنان استراتژیه افزایش دانفورس وبرتری در پیچهارو دنبال میکنه تا در پیست های با میانگین سرعت پایین بتونه فراری و مرسدس رو شکست بده . هنوز مسابقه سوچی ۲۰۱۶رو یادم نرفته که در پیچ میدون المپیک ورشتپن درپیچ باتندترین زاویه ممکن تخته گاز میرفت اما روزبرگ با سرعت یکنواخت میروند . حقیقت اینه زیبایی مسابقات ازدل همین استراتژی های متفاوت در میاد به امید دیدن مسابقات جذاب در فصل جدید.
۲۰۱۶ سوچی ورشتپن تورو روسو بود ولی
آره دوست گلم ورشتپن از کاتالونیا عضو ردبول شد منظورم همون تیم ردبول بود که تروروسو زیرمجموعش هستش . خیلی واضحه که تیم تروروسو ازردبول بعنوان تیم مادر در طراحی و آیرو دینامیک کمک میگیره پس طبیعیه درخصوص آیرودینامیک وضعیتش ازخیلی تیم های پایین جدولی ومیانه جدول بهترباشه چون هرچی باشه ردبول حمایتش میکنه.
مسئله خروج دود از فراری هنگام خارج شدن از گاراژ رو لطفا بررسی کنید رسانه ها یه نقطه ی منفی میدوننش آیا درسته؟
اونو گفته بودن ترکیب دوتا ماده شیمیایی خارج از ماشین بوده اسم ماده ها هم گفته بودن اگه میخوای برم برات پیدا کنم
امیدوارم دیگه 2018 سال پیروزی فراری باشه و ما فراری فن هارو از این جهنم نجات بده…فورزا فراری
وقتی توی کفی اختلاف سرعت فاحش
و در استراتژی سردرگمی عجیب دارن
شاسی تنها مشکل گشا نیست
اخ اخ من که به عنوان یک فن دو آتیشه فتل از این سردرگمی و استراتزی فراری دلم خونه و نظر شخصی من این که فراری همه چی را نه به خاطر مسائل فنی که به خاطر مدریت تیم میبازه … انصافا ماشین پارسال(Sf70 )خیلی خوب بود با اینکه مثلا تو ایتالیا به صورت فاحش ضعیف ظاهر شد ولی تو خیلی از پیستها برگ برنده دستش بود و در اخر بازی را به خاطر مدیریت کنترل کیفیت قطعات باخت یک بار شمع خراب شد یک بار وایر شمع خراب شد یکبار دستور ۲ تا پیت استاب میدند و فتل بدبخت که اول بود و در استارت نیکو و فتل را گرفت سوم شد (کانادا ۲۰۱۶) بعد از ماریزو آریوابنه (مدیر تیم فراری ) پرسدند گفت ما فکر نمیکردم مرسدس بتونه با ۱ پیت استاپ ادامه بده …!!! ???
فراری در خواب بیند پنبه دانه که بتونه جلوی مرسدسو لگیره
درسته که فراری روی ایرودینامیک خیلی کار کرده و انصافا عالی ظاهر شده ولی من فکر می کنم که مرسدس میخواد ی چیز منحصر به فرد رو توی استرالیا رو کنه.
راستی اگه میشه درمورد دیفیوزر یکم اطلاعات بهم بدید.
ممنون
دقیقا کار دیفیوزر اینه که با کمک به سهولت و منظم کردن هوا به جریان هوای زیر خودرو سرعت بیشتری میدهد و باعث افزایش قدرت رو به پایین در خودرو میشه و این اقزایش انرژی باعث میشود که عقب خودرو بیشتر بر روی زمین فشار بیاره و در سرعتهای زیاد نزدیک به ۲۰۰ الی ۲۵۰ کیلومتر در ساعت در جاه های پر پیچ و خم راحت تر حرکت کنه و در اصل انگار که چسبندگی خودرو با زمین بیشتر شده . نا گفته نماند که این کار رو با نصب باله در عقب خودرو یا همان اسپویلر نیز انجام می دهند که دقیقا جهت اعمال نیرو اسپویلر عکس دیفیوزر است.همچنین برای محدود و کم کردن از ورود جریان هوا به زیر خودرو از همان اول، پایین سپر جلو بالهای نصب میکنند تا میزان هوای ورودی به زیر خودرو نیز کم شود نتیجه گیری کلی اینکه
دیفیوزر و اسپویلر در افزایش پایداری و چسندگی خودرو به زمین خیلی خیلی تاثیر گذار هستند و میزان تاثیر آنها بیشتر در سرعتهای بالا خودش رو نشون میده
واقعا ممنون
امیدوارم فردا پس فردا اون کپی کارا از روی این طراحی کپی نکنن بعد هم اسمش رو بزارن تحقیق و توسعه در طول فصل.
آی گفتی آی گفتی????????????????
فراری خیلی چیزارو تو همین نسخه اولیه معرفی کرد
حتی تایم های سریع تری رو زد
واقعا معلوم نیست چی تو ذهن این تیم میگذره که اینجوری بدون نگرانی دارن همه چی رو رو میکنن اونم قبل فصل
امیدوارم چیزای دیگری هم داشته باشن واسه غافلگیری رقیب ها
امیدوارم ماشین سریعتری داشته باشن در حالی قدرت مانور توی پیچ ها رو فدای سرعت نکرده باشن